Slutter i Strawberry

Sarah Natasha Melbye (Foto: Jarli & Jordan)

Sarah Natasha Melbye forlater Stordalen-forlagene etter et knapt år.

Forlagssjef Sarah Natasha Melbye forlater Strawberry Publishing «for å fortsette jobbkarrieren et annet sted»:

– Sarah fortalte oss i midten av februar at vi måtte finne hennes etterfølger, og den jobben går vi i gang med nå. Da det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen, ble vi enige om at vi skulle jobbe sammen en stund fremover slik at dette blir en ryddig og rolig prosess for organisasjonen, sier forlegger Jonas Forsang.

Et lærerikt år

– Det har vært et lærerikt år med spennende utfordringer, endringer og oppkjøp, men først og fremst fantastiske bokutgivelser. Jeg kommer til å savne både forfattere, ansatte og eiere når jeg nå velger å fortsette mitt jobbliv et annet sted. Nå som forlagsgrupperingen er oppe og står og organisasjonen har satt seg, føles det likevel naturlig å søke nye utfordringer. Strawberry Publishing kommer til å sparke godt fra seg fremover, og jeg kommer definitivt til å følge med og heie fra sidelinjen, sier Sarah Natasha Melbye, i en melding fra forlaget torsdag. Melbye fortsetter inntil videre i jobben som forlagssjef.

ETT AV MANGE OPPKJØP: Sarah Natasha Melbye omkranset av Petter Stordalen, Jonas Forsang og Arve Juritzen.

Kort sjefstid

ingen vil oppgi noen konkrete årsaker til at deres veier nå skilles, utover det som fremføres i meldingen. Selv om partene beskriver bruddet som udramatisk, ble det en oppsiktsvekkende kort forlagssjefstid for Sarah Natasha Melbye hos Stordalen-forlagene. Hun sluttet som daglig leder i Juritzen forlag for å begynne som forlagssjef i Stordalen-forlagene Pilar og Capitana så sent som i april i fjor.

Den gang uttalte hun til BOK365:

– Det har skjedd veldig fort. Jeg fikk et tilbud og en spennende utfordring jeg ikke kunne si nei til.

Inn på kort varsel

– Sarah kom inn på kort varsel og fikk raskt kontroll på skuta. Hun kan de fleste funksjonene et forlag består av og har i løpet av året vikariert i alle, i tillegg til jobben som forlagssjef. Vi er utrolig takknemlige for at vi har hatt hennes erfaring å lene oss på i et hektisk oppstartsår, og er takknemlige for at hun gir oss god tid til å finne en erstatter, for det blir ikke lett, sier Jonas Forsang ifølge meldingen Strawberry har sendt ut.

Selv er Sarah Natasha Melbye i tenkeboksen:

– Jeg vet ikke hva framtiden bringer. Den kan være i bokbransjen, men den kan også være et helt annet sted. Jeg har litt tid til å tenke meg om, og har fått et par tilbud jeg vurderer. Det er faktisk litt deilig å ikke helt vite hva som venter rundt neste sving, sier Sarah Natasha Melbye.

 

(Foto: Jarli & Jordan)