Til Pilar og Capitana

FORBEREDER SVENSKEHANDEL: Sarah Natasha Melbye.

Sarah Natasha Melbye slutter som daglig leder i Juritzen for å begynne som forlagssjef i Stordalen-folagene Pilar og Capitana.

Melbye begynner i den nye jobben allerede neste fredag. Hun skal styre to av de tre forlagene Petter Stordalen lanserte for to måneder siden. Det tredje i treenigheten, Gloria, ledes av Anne Gaathaug.

– Det var en veldig spennede utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Sarah Natasha Melbye til BOK365. – Jeg fikk et tilbud og en mulighet, nå kaster jeg meg på den. Og det skjer helt uten dramatikk.

– Når ble dette klart?

– Det har skjedd veldig fort. Vi har snakket litt sammen og så fikk jeg dette tilbudet jeg ønsket å si ja til, sier Melbye.

Les også: Capitana på redaktør-jakt

Tar det med fatning

I Juritzen tar de avgangen med fatning.

– Sarah er både en god venn og en god kollega så det er trist at hun slutter, men når det først skulle skje er timingen ikke upassende, sier Arve Juritzen, som er eneeier av Juritzen forlagene. – Vi er i gang med å omorganisere våre tre selskaper Juritzen forlag, Juritzen Jr. og selvpubliseringsforlaget Kolofon. Målet er å samlokalisere med felles administrativ ledelse. Vi kommer derfor ikke til å ansette ny daglig leder etter Melbye, sier Juritzen, som selv overtar denne rollen.

Melbye slutter seg til.

– Vi er fremdeles gode venner og vi kommer til å ha med hverandre å gjøre senere også. Her er ingen hard feelings fra noen kanter. Det har vært en fin og ryddig prosess, sier hun.

No hard feelings. Arve Juritzen ønsker Sarah Natasha Melby lykke til i ny jobb.

– Lykke til

Juritzen Forlag har signerte nylig en syvbokskontrakt med Ari Behn, og Arve Juritzen forteller at flere høyprofilerte signeringer snart vil bli annonsert. – Vi hadde et lønnsomt år i fjor, med ca. 50 millioner i omsetning. Forlagsskuta seiler i fin medvind, derfor er det en glede å ønske Sarah lykke til videre hos et nytt og spennene forlagshus.