Søker nye bildeboktalenter

Gyldendal skal finne nye bildeboktalenter i Skandinavia.

Gyldendal Norsk Forlag går sammen med forlagene Gyldendal (Danmark) og Raben & Sjögren (Sverige) og inviterer til en skandinavisk bildebokkonkurranse.

 
Konkurransen er åpen for forfattere og illustratører som tidligere ikke har publisert barnebøker. Det skal kåres én tekst- og én illustratør-vinner.

Hvert land har dannet en egen jury som fritt kan bestemme hvem som vinner på tvers av landene. Det skal kåres én vinner i hvert land, og den samme vinneren kan i teorien kåres tre ganger.

 

Todelt

Konkurransen er altså todelt: I første runde skal beste bildebokmanuskript kåres – altså kun teksten. Andre runde er en illustratørkonkurranse, hvor det velges en vinner blant de innsendte illustrasjonene.

Premien er på 100 000 kroner, som deles mellom forfatter og illustratør. I tillegg kan de regne med bokutgivelse.
I hvert land kåres også en 2. og 3. plass i begge konkurransene. Navnene på disse offentliggjøres på nettsiden til Skriv, teckna, fortell når konkurransen er avsluttet, og de inviteres til å delta på et bildebokseminar med et ekspertpanel av forfattere, illustratører og andre fagfolk.

 

Ønsker å fremme talenter

Torseter-yvind_Foto-
Jurymedlem: Øyvind Torseter

Nina Méd, redaktør i Gyldendal og medlem av den norske juryen, sier at bakgrunnen for konkurransen er å fremme nye talenter i bildebokfeltet.

–Vi er inne i en gullalder for nordiske barnebøker, og det skjer mye på området. Derfor er det gledelig at vi nå kan samle de nordiske kreftene og sammen finne de mest spennende nye talentene, sier hun.

Med seg i juryen har hun blant annet den anerkjente bildebokskaperen Øyvind Torseter. Han gleder seg til å lese og vurdere bidragene fra de tre landene.

 

–Det blir spennende å se hva som rører seg blant nye bildebokskapere. Bildeboka er et såpass åpent felt og egentlig en helt egen sjanger. Det er ingen regler for hvordan man lager bildebok. Jeg ser frem til å bli overrasket over andre måter å lage bildebøker på, sier han.