Silke inn i Vigmostad & Bjørke

Sike forlag slås sammen med moderhuset Vigmostad og Bjørke og opphører å eksistere som eget forlag.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke kjøpte Silke forlag i desember 2014. Nå har forlagshuset altså besluttet å slå sammen forlagene fra januar 2016. Alle planlagte utgivelser på Silke forlag neste år vil bli utgitt på VB.

 

Les også: Kjøper Silke forlag

Ifølge forlagsledelsen skjer sammenslåingen som en følge av endringene som har vært i konsernet det siste året. Blant annet har VB også kjøpt Schibsted Forlag og reetablert Bladkompaniet.

I en kommentar sier forlegger Arno Vigmostad at det har vært en berikelse å arbeide sammen med Silke forlag og se engasjementet som er skapt rundt forlagets bøker.

 

Les også: Kjøper Schibsted forlag

 

Fortsetter med Silkes forfattere

Nå ønsker han likevel å konsentrere videre satsing rundt forlaget Vigmostad & Bjørke, og ser frem til å fortsette å utgi Silkes suksessforfattere som Karin Brunk Holmqvist og Catharina Ingelman-Sundberg, og ikke minst debutanten PeKå Englund med Født på en søndag, på VB.

De tre ansatte i Silke forlag blir ikke med over i VB,  men sier i en kommentar at de ønsker å takke alle leserne som med stor entusiasme har lest bøkene fra forlaget siden etableringen i 2009.