Vigmostad & Bjørke kjøper Silke

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke har kjøpt Silke Forlag AS. Silke skal videreføre sin nåværende profil.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke har kjøpt Silke Forlag AS. Silke Forlag er, og skal fortsatt være, forlaget som utgir «skjønnlitteratur for bokelskende kvinner». Det vil bli drevet videre av gründerne Christine Leborg og Wenche Haugland i tett samarbeid med søsterselskapet Vigmostad & Bjørke.  

 

Silke Forlag ble etablert i 2009 av daglig leder Christine Leborg og markedssjef Wenche Haugland. Forlaget utgir rundt ti nye titler i året, hovedsakelig skjønnlitteratur rettet mot kvinner. Av forfatterskap utmerker Karin Bjørset Persen seg med romaner fra Finnmark som blander alvor og humor, svenske Karin Brunk Holmqvist og Catharina Ingelman-Sundberg.

Tøffere tider

–Det er tøffe tider i forlagsbransjen, og vi har over tid sett behovet for et samarbeid med en større aktør for å kunne utvikle og forsterke satsing mot vår målgruppe, sier Leborg og Haugland i Silke Forlag. –Vigmostad & Bjørke tilfører oss kompetanse og ressurser på en rekke områder som gir grunnlag for videre vekst og satsing på nye prosjekter.Oppkjøp-VB

 

Sterk merkevare

–Vi har fulgt Silke Forlag i flere år, sier forlegger Arno Vigmostad. –Forlaget har en sterk merkevare og en spennende portefølje som har skapt begeistring i bokmarkedet. Vi ser fram til å utvikle oss og Silke videre, og tror at vi i samarbeid kan oppnå ytterligere vekst innenfor en spennende nisje, avslutter Vigmostad.

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke vil overta distribusjonen for Silke Forlag i 2015.

 

Hovedbilde: Silke Forlag, fra venstre: Christine Leborg (daglig leder), Kjersti Thomassen (forlagsassistent), Wenche Haugland (markedssjef) og Lena Sanfridsson (sjefredaktør). (Foto: Silke Forlag)
Det lille bildet, fra venstre: V&B-eier Arno Vigmostad, Christine Leborg, V&B-forlagssjef Tine Kjær og Wenche Haugland.