«Tate-roman» Frankfurt-snakkis

Hete budrunder for romanen «The Girls» – inspirert av Charles Manson og drapet på Sharon Tate (bildet).

Den 25 år gamle romandebutanten Emma Cline og hennes The Girls er en av de store «snakkisene» under årets bokmesse i Frankfurt, som åpnet i dag.

 

Det har vært stor oppmerksomhet rundt kampen om romanrettighetene både i USA og Storbritannia. Random Houses Kate Medina gikk seirende ut av en budrunde bestående av 12 forlag.

 

Sjusifret beløp

Det ryktes at Random House måtte bla opp et sjusifret beløp i dollar for rettighetene. Avtalen skal omfatte tre bøker fra Emma Cline, i følge Publishers Weekly.

 

Manson

Knyttes til roman: Charles Manson.

 

Random House’s rettighetskjøp kommer i kjølvannet av at Scott Rudin har kjøpt filmrettighetene til romanen. I meldingen om kjøpet av filmrettighetene refererte man til boken som «The Manson Family novel».

 

Brutalt mord

Bill Clegg, som nylig har forlatt William Morris for å starte egen agentvirksomhet, representerer Emma Cline og The Girls utenfor USA. Clegg nevner ikke Manson-saken direkte, men manus er klart inspirert av mordet på Sharon Tate, skriver Publishers Weekly.

Den amerikanske Sharon Tate ble myrdet i august 1969 på brutalt vis av tre medlemmer av den såkalte Manson-familien, ledet av Charles Manson. Året før hadde hun giftet seg med filmregissøren Roman Polanski. 26 år gamle Tate var gravid i åttende måned da hun ble drept.