Sámi golli Eldorados

Ja, nå kan du finne samisk gull i Oslo. Neste uke åpner bokhandelen Eldorados samiske avdeling.

Den samiske avdelingen er et samarbeid mellom Samisk litteratursenter og Eldorado bokhandel, og avdelingen vil romme et bra utvalg samisk litteratur.

 

En av initiativtakerne til den samiske avdelingen er Jovnna Guttorm Solbakk ved Girjjálašvuođaguovddáš/Samisk litteratursenter i Karasjok.

– Vi så hvordan de hadde gjort det i Eldorado i Oslo, med egne reoler til hvert forlag. Vi tenke at det kunne vi prøve her også, sier han til BOK365. – Og med den tanken fulgte neste: Kanskje vi skulle få et par egne reoler med samisk litteratur på Eldorado inne i Oslo også?

 

150 titler

Dermed var tanken sådd. Jovnna Guttorm Solbakk, som også driver forlaget  ČálliidLágádus – ForfatternesForlag, tok sammen med de andre ved Samisk kultursenter kontakt med Eldorado, og der var man ikke vonde å be.

Og nå er det klart for åpning. Alle de seks samiske forlagene går riktignok sammen om den samiske avdelingen i Oslo, og i første omgang blir det cirka 150 titler i hyllene. Kundene vil finne både litteratur på samiske språk og samisk litteratur på norsk. De samiske bøkene får én reol for barnebøker og én for voksenbøker.

 

christian
Størst på samisk: Eldorados Christian Skrede ser frem til å få presentere samisk gull.

 

Størst utenfor Finnmark

Christian Skrede i Eldorado gleder seg til åpningen og sier til BOK365 at de gjør dette fordi det er gøy å jobbe med en del av norsk språkflora de ikke kjenner til.

– Dessuten liker jeg tanken på at vi blir den største samiske bokhandelen utenfor Finnmark. Vi er allerede den største svenske bokhandelen utenfor Sverige, så vi synes det er strålende å være størst på samisk også, smiler Eldorado-innehaveren.

– De samiske forlagene får forøvrig akkurat den samme økonomiske avtalen som andre forlag, enten de heter Cappelen Damm eller Lille Måne, sier Christian Skrede.

Avdelingen åpner tirsdag 26. mai. Flere prominente gjester fra sameting og departement kommer, og på programmet står også en kjapp innføring i samisk litteratur og boklansering.

 

Les også: Eldorado satser svensk