Eldorado satser svensk

Rydder 30 reoler til svenske pocketbøker.

Nordens største bokhandel, Eldorado i Oslo, blir enda større. Nå ryddes 30 reoler for å gi plass til svenske pocketbøker. Med det blir bokhandelen størst på svenske bøker i Norge.

 

– Vi har inngått en avtale med svenske Bonnier og de seks forlagene deres, sier daglig leder Christian Skrede til BOK365. – Vi kommer til å tilby våre kunder ca 15 0000 svenske bøker fordelt på 1300 titler.  Dermed blir vi størst på svensk i Norge, sier Eldorado-sjefen fornøyd.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Av flere grunner. For det første for å posisjonere oss i det skandinaviske markedet. For det andre for å serve alle svenskene som bor i Norge. Med dette blir vi også den største svenske bokhandelen utenfor Sverige, ser Christian Skrede.

 

Åpner i mai

Christian Skrede forteller at for å få plass til nysatsingen må de redusere på de såkalte «pliktigvarene» – som penner, blokker og lignende. I tillegg til det svenske sortimentet vil Eldorado utvide med 35 hyller norske pocketbøker.

– Med det gir vi Ark Egertorget, den beste pocketbokhandlen i Norge i dag, konkurranse, sier Skrede.

Eldorado-sjefen går også svanger med planer om å utvide virksomheten til andre norske byer, og flere nordiske land. – Foreløpig er dette lite konkret, sier han, – men vi har planer om åpne butikker også i andre norske byer og også i Sverige og Finland. Men foreløpig er dette bare på utredningsstadiet opplyser Christian Skrede.

Den svenske avdelingen på Eldorado åpner etter planen tidlig i mai.

I januar ble Eldorado kåret til Årets bokhandel av Den norske Forfatterforingen.

Du kan lese om det her.