Rushdie vil ikke stille opp offentlig

Salman Rushdie (Foto: Flickr)

Salman Rushdie vil ikke stille opp foran publikum når han slipper sin nye bok, «Seiersbyen».

Rushdies agent meddeler The Guardian at forfatteren ikke vil møte publikum når han skal markedsføre sin nye bok, som slippes på engelsk denne måneden. På norsk utgis den 17. mars som Seiersbyen (Aschehoug).

Salman Rushdie ble i august angrepet av en 24 år gammel mann bevæpnet med kniv, som hugget ham 18 ganger i halsen og overkroppen under en forelesning om kunstnerisk frihet på Chautauqua-instituttet i staten New York.

LES OGSÅ: Sataniske vers blir hovedbok

Angrepet førte til at Rushdie (75) mistet synet på det ene øyet og mistet førligheten i en hånd. «En skremmende påminnelse om farene som fremdeles er forbundet med utøvelsen av det frie ord», kalte Rushdies norske forlag Aschehoug det.

LES OGSÅ: Flere vil lese Sataniske vers

«Victory City» vil bli lansert med et nettarrangement der kollegene Margaret Atwood og Neil Gaiman stiller opp, i et samarbeid mellom de amerikanske, canadiske og engelske PEN-klubbene. Senere vil flere lignende nettarrangementer følge. Selv har Salman Rushdie delt bokens forside på Twitter, der han er tilbake.

«Victory City» spenner over 250 år og 352 sider og starter i en magisk versjon av India på 1300-tallet. Romanen følger en jente som bokstavelig talt blir besatt av gudinnen Parvati, og vil skape et kongerike «der kvinner verken er tilslørt eller gjemt».