Runder av corona-føljetong

SETTER PUNKTUM: Ingvar Ambjørnsen. Foto: Marie Sjøvold.

Etter nesten 100 kapitler setter Ingvar Ambjørnsen punktum. Ukentlig har over 2000 lesere hengt med på føljetongen «Reiser i det skjulte».

Da koronaen tok verden ble det meningsløst å fortsette å skrive på en roman der alt var som før, syntes Ingvar Ambjørnsen. Dette ble starten på et helt spesielt skriveprosjekt. Siden 3. mars i fjor har han skrevet på en nettføljetong som utspiller seg i corona-nåtid. Alle har kunnet følge utviklingen i fortellingen Reiser i det skjulte hver tirsdag og fredag på Boktips.no. Ambjørnsen har skrevet kapitlene mer eller mindre samtidig med at de er blitt publisert.

Blir fjernet fra nettet

Hver uke har over 2000 lesere fulgte romanen og hovedpersonene Sunes og Renates historie. Mange av disse har også vært medlemmer i Facebook-gruppen Reiser i det skjulte, der de har kunne gi sin respons direkte til Ambjørnsen.

CORONA-SUKSESS: «Reiser i det skjulte».

Men nå nærmer det seg slutten. Etter nesten 100 kapitler avsluttes fortellingen med publisering av siste kapittel fredag 5. mars. Den 19. mars blir alle kapitlene fjernet fra nettet.

Uten disposisjon

Forfatteren har hele tiden kjent de lange linjene i fortellingen, men har vært nesten like spent som leserne på hvordan det skulle utvikle seg.

– Jeg hadde ingen formening om hvor lang tid det skulle ta før jeg kom til slutten. Jeg visste rett og slett ikke. Det spesielle var at jeg har skrevet Reiser i det skjulte uten noen form for disposisjon, ikke noe skriftlig bortsett fra navnene på personene i fortellingen. Skrivebordet var kun fylt med navnelapper og ikke noe mer til hjelp. Så det har vært galskap. Ikke noe jeg anbefaler nybegynnere for å si det sånn, sier Ingvar Ambjørnsen.