Riverton til Nore

Aslak Nore (Foto: Nora Steenberg)

Aslak Nore ble i dag tildelt Rivertonklubbens pris "Den gylne revolver", også kjent som Rivertonprisen, for sin bok "Ulvefellen".

– Jeg er veldig glad for denne anerkjennelsen. Det betyr masse for min egen selvtillit og for arbeidet jeg har nedlagt i en årrekke. Jeg runder førti senere i år, og fikk datter for noen år siden og nå har jeg fått pris. Nå føler jeg at jeg begynner å bli voksen, sa prisvinneren til BOK365.

Ulvefellen er Aslak Nores tredje thriller. Den første, En norsk spion, kom i 2012, mens Oslo Noir så nattens lys i 2014.

Nore har også gitt ut to sakprosabøker, blant annet basert på sine erfaringer som soldat i Telemark bataljon og reporter i flere krigsområder med norsk tilstedeværelse. Sammen med sin far Kjartan Fløgstad ga han også ut Brasil 2014 om VM i fotball. Han har i mange år vært en sentral aktør i bokbransjen, blant annet som som forlagsredaktør i Gyldendal.

Les også: Sex and drugs and rock and roll

Spionthriller

Ulvefellen er en historisk spionthriller, der vi skal tilbake til okkupasjonstidens Norge og nazismens Tyskland.

Henry Storm, som har studert i Tyskland og tjenestegjort på østfronten, får i 1942 tilbud om å gjenoppta studiene i Berlin, og da øyner han muligheten til å gjøre opp for sine synder. Han oppretter kontakt med motstandsbevegelsen i Norge og reiser inn i Hitlers rike for å finne ut sannheten om et hemmelig våpen han hørte rykter om ved østfronten. Men SS-offiseren Werner Sorge får nyss i Storms planer, og for å stanse nordmannen setter han ut en ulvefelle, i form av en vakker, polsk dobbeltagent.

Les også: Velskrevet spionthriller

 

De nominerte

De øvrige nominerte til Rivertonprisen 2017 var

Trude Teige for Pasienten

Øistein Borge for Det som aldri dør

Kurt Aust for Skipet med det onde øye

Lars Mæhle for Den stille flokken