Ari Behn: – Noe helt annet enn hva jeg har gjort tidligere

FORNØYD SOM FAEN: Ari og Arve på Theatercafeen.

Ari Behn signerer syvboksavtale med Juritzen. Og kanskje blir det barnebok med Maud Angelica?

Ari Behn har inngått en syvbokskontrakt med Juritzen forlag. Samarbeidet omfatter to bokserier og strekker seg over flere år. – Første bok kommer allerede til høsten, sier forlegger Arve Juritzen til BOK365. – Vi begynte å snakke sammen i fjor, og det begynte å stramme seg til rundt årsskiftet. Nå er jeg glad katta er ute av sekken.

– Uten å røpe for mye kan jeg si at disse prosjektene er noe helt annet enn det jeg har gjort før, og jeg er allerede i gang med skrivingen. Det er fint å kunne ha langsiktighet, så denne avtalen er jeg glad for, sier Ari Behn, som også er spesielt glad for at Juritzen forlag vil satse så tungt på hans videre forfatterskap.

«KLAR FOR NOE HELT ANNET»: Ari Behn.

– Profesjonell aktør
– Juritzen forlag er en profesjonell aktør som tenker både kunstnerisk og langsiktig. Juritzen forlag tror jeg er riktig for denne typen prosjekter som vi nå snakker om. Jeg tror dette blir et godt samarbeid, sier Ari Behn.
– Dette er slik jeg liker å jobbe som forlegger. Lange, forutsigbare avtaler som gir forfatterne økonomi og arbeidsro – og som gir forlaget mulighet til å investere tungt for å bygge forfatterskap og bokserier, sier Arve Juritzen, som lenge har hatt Ari i kikkerten.
– Det gleder meg stort at Ari nå prioriterer sitt forfatterskap så kraftig. Han er en unik forteller og jeg elsker hans presise setninger og lek med ord. Vi har tidligere samarbeidet om TV-program og jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å få Ari i forfatterstallen, sier Arve Juritzen.

SYV BØKER, INTET MINDRE: Og der var signaturen på plass.

Bok med Maud Angelica?
Ingen av partene vil på nåværende tidspunkt fortelle hva bokseriene skal handle om, utover at det er bøker for både barn og voksne.

Da Ari Behn nylig var gjest hos Fredrik Skavlan, fortalte han at han har brukt kunsten som terapi etter skilsmissen fra Märtha og at han for tiden jobber svært disiplinert:

– Jeg står opp tidlig, klokken seks, og skriver. Etter at jeg har tatt barna til skolen, skriver jeg mer – eller jeg maler.

Han kunne også røpe at eldstedatteren Maud Angelica har betydelige kunstneriske talenter og befinner seg «på et helt annet nivå» enn ham selv da han var på samme alder: – Vi snakker om å lage en barnebok sammen, fortalte Ari Behn.

Oversatt til seks språk

Ari Behn debuterte som forfatter i 1999 med den kritikerroste novellesamlingen Trist som faen. Han har utgitt tre romaner, tre novellesamlinger og et skuespill. Bøkene hans er oversatt til seks språk. Ari Behn har tidligere utgitt sine romaner og novellesamlinger på Kolon forlag og moderforlaget Gyldendal.

Avtalen mellom Ari Behn og juritzen forlag ble fremforhandlet av agent Geir Håkonsund i Delto AS.

 

 

Foto: Tor Lindseth/Juritzen forlag