Riley, Moyes og Bjørk i sommer

Bokhandlene i Horten selger mye pocket i sommervarmen. Og merker en klar forskjell fra andre årstider.

I Horten finner vi to bokhandlere; Notabene på Sjøsiden og Norli i Vektergården. Begge ser tydelige tendenser til salg av sommerlektyre.

 

– Vi selger veldig mange lettleste bøker, sommerbøker. Men også en god del historiske bøker, forteller Julia Zimmer, ansatt hos Norli, til BOK365.

Begge buttikene opplever en jevn og god strøm med salg. – Og vi selger veldig mye pocket, forteller Christine Fagerbakke, ansatt hos Notabene.

 

bruk2

 

«Pocket fra 49,-» preger podiet hos Notabene på Sjøsiden, og det mangler ikke på mengden med pocketbøker.

– Spesielt selger vi mange eksemplarer av Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk. Den er veldig populær, fortsetter Christine.

 

 

 

Hos Norli i Vektergården er det to andre forfattere som drar mye av salget. – Alle bøker av Lucinda Riley selger veldig bra. Salget av bøker i «Riley»-stilen er det største. Samtidig selger vi veldig mange eksemplarer av Et helt halvt år av Jojo Moyes, men dette salget har vært nokså stabilt de siste månedene, forteller Julia.

bruk

 

Merker dere noe forskjell på  kundene nå som det er sommer, i motsetning til resten av året? 

– Ja, det er flere kunder innom på ettermiddagen, enn det som er vanlig. Og mange av dem er kvinner. Kvinnene er de største kjøperne av det jeg kaller «sommerlitteratur». Det merker vi også på salget av krimromaner. Det salget har gått ned, fortsetter Julia.

 

 

Steinar Nersveen, kunde hos Norli i Vektergården, forteller til BOK365 at han gjerne leser krim i løpet av sommerferien. – Jeg leser litt forskjellig, men også en del krim. Det går som regel i pocket nå som det er sommer, da det er lett å plukke med seg når man bare er en tur innom bokhandelen.

 

Marte Mille, ansatt hos Notabene på Sjøsiden, gir sine tre favorittbøker nå som det er sommer. – En sommer, Amerika 1927 av Bill Bryson, Tigre i rødt vær av Liza Klaussmann og Krigere og diplomater av Tom  Bakkeli.

bruk kopi