Sensasjonsroman blir film

"I am Pilgrim" gjøres klar for kinosalen.

MGM har kjøpt rettighetene til Terry Hayes’ sensasjonelle debutroman I Am Pilgrim, som kommer å norsk i september. Hayes, som er en svært kjent manusforfatter (bl. a. Mad Max2) er glad for at romanen hans er falt i «riktige hender». 

 

– Etter å ha skrevet og produsert filmer selv, var det viktigste for meg at filmrettighetene forvaltes av de riktige folkene, sier Terry Hayes til Entertainment Weekly. – Og heldigvis ble det enda bedre enn jeg drømte om.

I Am Pilgrim har allerede rukket å bli en kultbok – men også en bestselger. Først i forfatterens opprinnelige hjemland, Storbritannia, og nå også i USA. Boken er nå solgt til 22 land, og kommer på norsk på Bazar forlag 5. september under tittelen Jeg er Pilegrim.

 

Forlaget skriver om boken:

Pilegrm_fatLO_6702En ung kvinne blir funnet drept på et nedslitt hotell, alle identifiserende kjennetegn er oppløst av syre.

En far blir offentlig halshugget i den pulserende heten på et saudiarabisk marked.

Liket av en ekspert i bioteknologi ligger uten øyne på en søppelplass i Damaskus.

Menneskelige levninger blir funnet i et avsidesliggende fjellområde i Afghanistan.

En perfekt plan er lagt for å begå en grusom forbrytelse mot menneskeheten.

Én tråd knytter ugjerningene sammen, og bare én mann vet hvordan … Pilegrim.

 

 

«Pilegrim» er kodenavnet til en utbrent etterretningsagent som må tilbake på banen. Og thrilleren har fått anmelderne til å bla opp superlativer – og folk til å løpe i bokhandelen.

 

Anmelderne skriver:

«Den eneste thrilleren du tenger å lese i år.» – The Guardian.

«En fulladet krysning av Homeland, The Wire og The Bourne Ultimatum.» – Mail on Sunday.

«Smart og vanedannende. Den beste thrilleren på mange år.» – Sunday Mirror.

«… en sensasjon av en thriller (…) Man skal ikke ha lest mange sidene før man forstår at dette er noe av det beste sjangeren har budt på de seneste årene.»  – Asbjørn Slettemark, Aftenposten.

 

 

hayes - foto Bazar forlag

Terry Hayes er født i Sussex, England og emigrerte senere til Australia, hvor han utdannet seg til journalist. Han jobbet i flere år som korrespondent i USA og dekket bl.a. Watergateskandalen og Nixons avgang  i 1974.

Han har skrevet manus til en rekke Hollywood-filmer, men Jeg er Pilegrim er hans første roman.

 

(Forfatterfoto: Bazar forlag)