Rett inn på førsteplass: – Overveldende!

Mads Hansen (Foto: Sturlason)

Mads Hansens "Min Instastory" dunker rett inn på førsteplass på generell-Boklista.

– Jeg syns det er kjempestas. Jeg skal ikke være arrogant og late som jeg hadde venta det. Men jeg får jo litt flashback til «Sommerkroppen», som også gikk rett inn på førsteplass foran kvalifiserte folk, sier Mads Hansen.

Sommerhiten fra 2018 skulle ikke være siste gang han havnet i tet på en toppliste. Nå går Hansens debutbok Min instastory (Kagge) rett inn på førsteplass på generell-Boklista.

– Jeg hadde en liten drøm om at det skulle gå like bra nå. Men å selge bøker er noe annet enn å strømme sanger. Folk skal være såpass nysgjerrig og interessert at de betaler over 300 kroner for å lese noe du har skrevet.

Men det er nok folk som har vært interessert. Boken satte faktisk rekord for forhåndssalg hos ARK, og i disse dager selger Hansen mer enn Nesbø. Det kaller Hansen ufortjent:

– Det er kanskje mer nyhetsverdi i at jeg gir ut bok – Nesbø gir jo ut bok ganske ofte. Folk er kanskje mer nysgjerrig på meg. Nesbø er flinkere enn meg til å skrive bøker, synge og spille fotball, men jeg er flinkere til å promotere. Det er det eneste jeg kan.

Fra «bok.docx» til butikkhylla

– Jeg syns det er gøy å prøve nye ting. Da jeg ga ut sang, tenkte jeg det var moro å se prosessen fra idé til Spotify. Det var akkurat samme med bok. Fra man sitter med et tomt Word-dokument man lagrer som bok.docx, til den står i hylla i butikken. Det er kjempespennende, sier Hansen.

Han forteller at målet var å skrive en lettlest bok, som kunne appellere til de som ikke sluker bøker. Og responsen fra leserne har vært varm:

– Det har vært overveldende. Jeg vet det er en floskel. De som leser dette tenker nok at her kommer den klisjeen igjen, men det har virkelig vært overveldende. Det har vært utelukkende positive tilbakemeldinger. Mange forteller at dette er den første boken de noen gang har kjøpt og noen gang fullført. Det er hyggelig.

Til tross for dette, forteller Hansen at forfatterlivet ikke har gitt mersmak.

– Jeg har ingen umiddelbare planer om bok nummer to. Jeg gjør som Bibelen, og gir meg med én. Så kan Are Kalvø skrive «Min instastory 2». Nei, det får nok bare eneren til å se dårlig ut.

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.

Boklista for skjønnlitteratur – Uke 36 – 2020

WordPress Tables Plugin

 

Boklista for generell litteratur – Uke 36 – 2020

WordPress Tables Plugin

 

Boklista for pocket- og billigbøker – Uke 36 – 2020

WordPress Tables Plugin

 

E-boklista – Uke 36 – 2020

WordPress Tables Plugin