Ny forhåndssalg-rekord hos ARK

Mads Hansen hadde mange forhåndssolgte bøker å signere.

Denne uka lanserer Mads Hansen sin debutbok, "Min instastory." Bokhandelkjeden ARK melder at boka har satt ny rekord i antall forhåndsbestillinger, og Kagge Forlag har allerede trykket to opplag.  

Hvordan ender en middels god fotballspiller opp som Årets medienavn? Hvordan kan en som ikke kan synge vinne en Spellemann? Og hvordan kan en som erter på seg landets største influencere selv bli en av landets største influencere? Det er tre av spørsmålene Mads Hansen selv prøver å besvare i boka med høstens kanskje lengste undertittel: Den usedvanlig korte reisen fra middelmådig, tonedøv fotballspiller, via bloggerkrig og meningsløse veddemål, til popstjerne og altfor mange følgere på Instagram.

 – Jeg har forsøkt å skrive en bok som ikke er skrevet før, og som også faller i smak hos alle de som normalt ikke liker å lese bøker. Slike som meg, sier forfatter Mads Hansen.

Forhåndssalgsrekord

Førsteopplaget var på 12 000, men ifølge en pressemelding fra Kagge forlag har den enorme forhåndsinteressen medført at det nå blir trykket 12 000 nye eksemplarer før utgivelse. ARK, Norges største bokhandel og nettbokhandel, melder at boka har satt forhåndssalgsrekord hos dem.

– Salget av Min Instastory har startet eksepsjonelt bra. Boka har satt rekord hos oss i antall forhåndsbestillinger. Det er tydelig at dette er en bok som appellerer spesielt til yngre lesere, og vi synes det er veldig gøy med så mye engasjement rundt Mads Hansens utgivelse, sier Jonathan Orrall, kommersiell sjef i ARK.

Denne uka ligger Min instastory på 1. plass på ARKs bestselgerliste, med Jo Nesbøs Kongeriket på andreplass.

– Tidenes ran

– Det å sette rekord i forhåndssalg er absurd. Det å selge flere bøker enn Jo Nesbø er absurd. Det er klinkende ufortjent, og hadde det vært en fotballkamp ville det vært omtalt som tidenes ran. Men om det er stas? Ja, absolutt! sier Hansen i pressemeldingen fra forlaget..

Min instastory er fortellingen om hvordan Mads Hansen kom seg opp og frem ved hjelp av humor, syke påfunn, kreative veddemål og, ikke minst, Instagram. Man kan blant annet lese om hvordan monstersuksessen Sommerkroppen ble til, om gråtende meldinger fra blogger Isabel Raad og om andre hittil ukjente feider. Her er også tips om hvordan Instagram fungerer og diverse kåringer. I tillegg letter Hansen, for første gang, på sløret når det gjelder privatlivet.