Rajas bestselger blir TV-serie

Abid Raja (Foto: Ilja C. Hendel)

Abid Rajas biografi skal filmatiseres.

– Ubeskrivelig at bokas budskap skal nå ut til millioner, skriver Abid Raja på Twitter.

Hans biografi, Min Skyld (Cappelen Damm), var fjorårets mest solgte bok og ble også tildelt Bokhandlerprisen. Nå har Viaplay sikret seg filmrettighetene, etter en hard budrunde mellom flere store aktører.

– En av mine største leseropplevelser

Serien utvikles av The Global Ensemble Drama, og Per-Olav Sørensen skal ha regi. Manuset er det derimot Odd-Magnus Williamson som står for:

– Min skyld inneholder alt det en manusforfatter leter etter: Helten som mot alle odds vinner prinsessa og halve kongeriket. Umulige oppgaver, tydelige fiender og nådeløs selvransakelse. Det er Charles Dickens og Askeladden satt til vår egen tid, og en av de største leseropplevelsene jeg har hatt, sier Williamson.

Regissør Per-Olav Sørensen er også med på det som kan bli en av de største Viaplay-satsingene noensinne. Han er ydmyk og takknemlig over å få være med på å skildre en historie som «slår hardt og presist midt i mellomgulvet».

– At Abid lar oss få lov til å lage en Viaplay-serie med de mest utleverende situasjoner, ydmykende hendelser, hjerteskjærende opplevelser og himmelstormende kjærlighet, ja, det er en gave, forteller Sørensen.

– Gripende fortelling

Viaplay har de siste årene satset tungt på egne produksjoner, med seerfavoritter som Pørni, Wisting og Made in Oslo. Dette er første gang strømmetjenesten lager en originalproduksjon med utgangspunkt i en norsk selvbiografi.

– Dette er en svært gripende og genuin fortelling som man ikke kan unngå å bli berørt av. Kildematerialet er beviselig mesterlig, og det teamet som samles av Per-Olav Sørensen og Odd-Magnus Williamson kommer ikke til å stå tilbake for noen. Det er akkurat det vi ønsker mer av i Viaplay – unike inspirerende historier og de beste i bransjen til å formidle det videre til seerne våreforteller dramasjef i Viaplay Norge, Tanya Nanette Badendyck.