Populær politi-debutant

Dyster tematikk, men glade salgstall: Hanne Kristin Rohdes "Mørke hjerter" trykkes i tredje opplag, allerede etter to uker.

Etter to uker i salg trykker Kagge Forlag et tredje opplag av krim-debutant Hanne Kristin Rohdes Mørke hjerter. Totaltopplaget er nå på 13 000.

Mørke hjerter gikk rett inn på tredjeplass på Boklista for skjønnlitteratur, som er Bokhandlerforeningens offisielle salgsliste, og den er på førsteplass blant de norske utgivelsene på BOK365s ukentlige Topp 20-liste.

Les: Lyse utsikter for «Mørke hjerter»

–  Det er sjelden kost for en debutant å selge så mange bøker, men så er også Hanne Kristin Rohde en debutant utenom det vanlige. Hennes popularitet blant nordmenn og hennes fartstid i et svært spennende yrke har bidratt til suksessen, sier forlagssjef i Kagge Anne Gaathaug.

I Mørke hjerter tar Rohde for seg to dystre hovedtemaer: voldtekt og menneskehandel. Bokas hovedperson, Wilma Lind, er leder av Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, den samme stillingen som Rohde har permisjon fra.

Les:  Ja, Wilma i boken overtok min jobb!

– Med Mørke hjerter får man mer enn en krimgåte. Den handler også om relasjoner, ledelse og ekte politiarbeid. Den viser hvordan det er å være politi i hovedstaden, sier Hanne Kristin Rohde.

 

(Illustrasjonsfoto: Omslagsutsnitt «Mørke hjerter», Kagge Forlag)