Om kjærlighet, håp og knuste drømmer

FRAMSNAKKING: Det handler om livet på godt og vondt i Linn Strømsborgs varme bokanbefalinger.

I dag er det Linn Strømsborg i Flamme forlag som skal gi svarene på BOK365s førjulsoppgave om A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

– Årets beste

– Av forlagets utgivelser i 2018 vil jeg trekke fram Olav Løkken Reisops roman Jeg tror fortsatt Proust tar feil om oss. Da jeg leste den ble jeg så revet med at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Det er en så vond og vakker roman om tap og kjærlighet, død og liv, ensomhet og tosomhet, sier Linn Strømsborg. – Olav skriver fram en historie som jeg tror alle vil kjenne seg igjen i, selv om den er dypt personlig. Og for et språk! Dette vil stå igjen som den beste boka jeg har lest i år, det er jeg helt sikker på. Og den fortjener den plassen hos så mange flere, så jeg håper flere vil plukke den opp i mylderet.

Om drømmer – og knuste drømmer

Linn Strømsborgs utvalgte fra et annet forlag er en Oktober-bok:

– Anna Kleivas LA-bok Echo mountain kjøpte jeg så fort jeg fikk kloa i den. Dette er tekster om Los Angeles, om å bo der og om å reise dit, om alt byen er og kan være, om alle drømmene som ligger knust langs Hollywood Boulevard og alle drømmene som oppstår når man bor et annet sted enn hjemme. Det er en bok full av fakta og personlige fortellinger, snodd sammen til en lesverdig fortelling om en by de fleste kjenner til uten å egentlig kjenne den.