Svenskene velger svensk

Jo Nesbø er en av bare fire utlendinger på den svenske lydbok-toppen. Dag Öhrlund (bildet) ligger øverst på Bookbeats liste, med en million lyttetimer.

Svenske bok-lyttere velger sine egne forfattere. Det fremgår av listen strømmetjenesten Bookbeat og nettstedet Boktugg.se presenterer. Det er svenske forfattere på 16 av de 20 første plassene. Kun Jo Nesbø, Jussi Adler-Olsen, Nora Roberts og Jojo Moyes bryter den blågule dominansen.

En million timer

Aller øverst på Bookbeats liste troner Dag Öhrlund, med over en million lyttetimer – en spektakulær årsfasit.

– Dag Öhrlund er umåtelig populær hos lydboklytterne. Silverbielke-serien, som han skriver sammen med Dan Buthler, er en av de mest populæra seriene hos Bookbeat gjennom tidene. Dag er en veldig produktiv forfatter og har i år sluppet to bestselgere i serier han skriver på, sier Anna Riklund, Head of Content Curation hos Bookbeat.

Får betalt per lyttetime

Både Bookbeat og Storytel går nå over til systemer hvor forlag og forfattere får betalt utfra antall lyttetimer og ikke per bok. Strømmetjenestene har antydet at forlagene var i ferd med å tilpasse seg det gamle regimet, med å levere kortere bøker – for å spare innspillingskostnader og få mer igjen per tittel, melder Boktugg.se.

Bookbeat Topp 20

 1. Dag Öhrlund, individuelt og med Dan Buthler
 2. Lars Kepler
 3. Nora Roberts
 4. Sofie Sarenbrant
 5. Camilla Läckberg
 6. Simona Ahrnstedt
 7. Mari Jungstedt
 8. Jussi Adler-Olsen
 9. Carl-Johan Vallgren
 10. Jo Nesbø
 11. Jan Guillou
 12. Susan Casserfelt
 13. Jojo Moyes
 14. Malin Persson Giolito
 15. Leif G. W. Persson
 16. Thomas Erikson
 17. Anna Jansson
 18. Denise Rudberg
 19. Mattias Edvardsson
 20. Viveca Sten

(Basert på total lyttetid så langt i år – t.o.m. 10. desember)

 

(Foto: Bengt Alm)