– Smart, morsom og tilgjengelig

FRAMSNAKKING: Hvilke bøker vil trollmor Anne Gaathaug gi et ekstra aj aj aj aj aj boff?

I dag er det forlagsgründer i Gloria, Anne Gaathaug, som skal gi svarene på BOK365s førjulsoppgave om A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

– Den aller fineste

Å velge bare én er slett ikke lett:

– Vi har sjøsatt ni bøker i høst, og jeg føler meg litt som Trollmor: Etter å ha lagt barna, binder jeg dem fast i halen. Også prøver jeg å synge de vakreste ord jeg kjenner. Til alle som vil høre. Bokhandlere, journalister, lesere, venner. Så hvis jeg skal gi et ekstra aj aj aj aj aj boff til en av de ni små troll, så får det bli To rette og en vrang. Med kjærlighet i hver maske. Dette er en strikkebok med så mye fine oppskrifter og så mye omsorg i hver eneste side. Sammen med Norske kvinners sanitetsforening har vi laget den aller fineste strikkeboka, synes vi. Her er det oppskrifter for enkle og vanskelige ting. Store og små plagg. Tepper, kluter og sokker, forteller Anne Gaathaug, og legger til: –  Jeg skulle virkelig ønske at vi trenger å trykke nytt opplag når det lir mot jul! En ekstra bonus her, er jo at all royalty går til det viktige arbeidet sanitetskvinnene gjør.

Morsomt om språk

Spoiler alert! Herfra og ut bør Gaathaug-familien og ymse nære venner av Anne ha bind for øynene …

– Fra våre konkurrenter må jeg få lov til å løfte frem den helt ferske Brageprisvinneren Helene Uri og den überkule utgivelsen Hvem sa hva?  Tenk å ha evnen til å skrive så smart, morsomt og tilgjengelig om språk? Måten hun blander historiefortelling, forskning, erfaringer og analyser er så bra gjort at boka burde komme inn på alle pensumlister det er mulig å oppdrive! Kjære venner og familie – dere vet hva dere kommer til å få til jul!