Nynorsk litteraturpris til Sveen

Lars Petter Sveen er tildelt Nynorsk litteraturpris for romanen "Guds barn".

Guds barn er Sveens tredje roman, og den har blitt særdeles godt mottatt etter utgivelsen i fjor. I dag fikk forfatteren Nynorsk litteraturpris for boken.

 

Dette er noe av det juryen skriver om prisvinnerboken Guds barn:

Guds barn«Nynorsk litteraturpris 2014 går til ein modig og tankevekkande roman som kombinerer det historiske og det samtidige på særeige vis. Romanen går inn til mergen av samtida vår, ved å fortelje om handlingar som skjedde for 2000 år sidan. Det bibelske, det tidlause og det samtidige er vove saman i eit fascinerande mønster av forteljingar om enkeltmenneske sine lagnader, håp og verdiar. Mange historier er sette saman til ei stor.

 

Det er Noregs Mållag, Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen. Prisen er på 30 000 kroner. Juryen har i år bestått av Ove Eide, Ragnar Hovland og Mari Moen.

 

Gjennombrudd

Lars Petter Sveen debuterte med romanen Køyre frå Fræna i 2008. Den fikk han Tarjei Vesaas debutantpris for. I 2011 kom Eg kjem tilbake og i fjor kom altså Guds barn, som ble nominert til Kritikerprisen, Ungdommens kritikerpris og P2-lytternes romanpris.

Boken er også solgt til Danmark og USA. Nå har den altså fått Nynorsk litteraturpris.

Lars Petter Sveen er fødd i 1981. Han er oppvokst på Fræna i Møre og Romsdal og har vært elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Guds barn regnes som hans litterære gjennombrudd.