Ny serievinner kåret

Skriveglade serieforfattere har hatt en stor vinter og vår. De har kunnet delta i hele tre manuskonkurranser med pengepremier og utgivelseskontrakt som lokkemat. I dag ble Mali Ludvigsen fra Averøya i Møre og Romsdal presentert som vinner av Cappelen Damm-eide Norske Series konkurranse.

 

Tre store forlag har i vinter kjempet om nye forfatteres gunst. Det ene er Vigmostad & Bjørke-eide Bladkompaniet, som har lang fartstid i seriemarkedet. Det andre er Cappelen Damm-eide Norske Serier, som også lenge har gjort det skarpt i samme marked. Og det tredje er nykommeren Hjemmet, hos Egmont Publishing. Alle utlyste i vinter en manuskonkurranse med store premier for å lokke til seg potensielle serieforfattere.

Nå er to av vinnerne kåret. I forrige uke presenterte Bladkompaniet vinneren i sin konkurranse. I dag offentliggjør Norske Seirer hvem som vant deres konkurranse.

Handling fra 1700-tallet

Skrev vinnermanuset: Mali Ludvigsen

Og vinneren ble altså Mali Ludvigsen, som får 125 000 kroner og kontrakt på utgivelse av serien.

Mali Ludvigsens serie har handling fra Kristiansund og Skottland på 1700-tallet, og er ifølge forlaget både dramatisk, medrivende og ektefølt.

180 bidrag kom inn til konkurransen som ble avsluttet 1. mai, og juryen har hatt stor glede av å lese alle sammen.

Det var også andre bidrag som pirret juryen, og i løpet av kort tid vil forlaget ta kontakt med flere av dem.

Utmerket seg tidlig

Ser frem til samarbeid: Oda Skard

– Det kan komme mange gode serier ut av denne konkurransen, sier redaksjonssjef Oda Skard. – Vi har hatt fokus på å finne nye stemmer denne gangen og vi ser frem til å jobbe med både Mali og flere andre.

– Hva var det dere bet dere spesielt merke i ved vinnermanuset?

– Vi leste alle bidragene fortløpende og dette utmerket seg tidlig. Historien har en spennende start der en mor og et barn blir skilt fra hverandre. Det at handlingen foregår både i Norge og Skottland skiller også denne fra andre serieromaner, sier Oda Skard.

I første omgang vil forlaget skrive en kontrakt på seks bøker med Mali Lufdvigsen, men Oda Skard forteller at de naturligvis håper det blir mange flere.

Oppvokst i havgapet

Mali Ludvigsen er 43 år og bosatt i Ålesund, men er født og oppvokst i havgapet på Averøya på Nordmøre. Hun har samboer og barn, og jobber til daglig som senior IT-konsulent i helsesektoren. Hun har ikke skrevet bøker tidligere.

Her er hennes tilbakemelding da forlaget gratulerte med seieren.

«Jeg er overveldet og ubeskrivelig glad over å ha vunnet og gleder meg enormt til ferden videre sammen med dere i Cappelen Damm. Jeg er veldig takknemlig over å få denne sjansen til å skrive for dere. Det er absolutt en drøm som har blitt virkelighet. Jeg elsker (selvfølgelig) å skrive. Jeg kommer fra en leseglad familie og har alltid lest mye. I yngre dager leste jeg mye serier, favoritten var Sagaen om Isfolket. Nå leser jeg litt forskjellig, blant annet Kate Morton og Diana Gabaldon. På fritiden skriver jeg en del og leser når tiden strekker til, samt kobler av med hagearbeid eller en tur i skog og mark eller ved sjøen.»

 

Les også: Krig om serieforfattere

 

(Foto: Cappelen Damm og privat)