Vinneren er kåret

Forlegger Arno Vigmostad

Arno Vigmostad og Bladkompaniet har sirklet inn en vinner i manuskonkurransen - se hvem det ble her.

– Det har vært en formidabel interesse, og vi har fått inn svært mange gode manus forteller jurymedlem og forlagssjef Arno Vigmostad.

Romanserie-veteranen Sverre Årnes er kåret til vinner i Bladkompaniets manuskonkurranse, og stikker av med brorparten av premien på 250.000 kroner.

– Jeg er først og frem serieforfatter, forteller den glade manusvinneren, og legger til:

– Etter å ha utgitt over 200 bøker, mange under pseudonym, er det ekstra hyggelig å kunne bruke mitt eget navn, forteller han stolt.

Sverre Årnes er fra Surnadal i Møre og Romsdal. Han er utdannet lærer, men har siden 1979 arbeidet som forfatter på heltid. Flere av bøkene hans er utgitt under pseudonym. Hans mest kjente serie er Jordmoren (Cappelen Damm), som utkom 66 titler mellom 2007 og 2013. Han er også kjent for seriene Blodsbånd, Viking og Vaterlandsjenta.

Fire vinnere

Stina Dale

– Vurderingsprosessen har vært morsom og utfordrende. Hele redaksjonen har lest med stort engasjement og entusiasme. Fire bidrag skilte seg ut. Juryen har derfor i tillegg til vinneren, valgt ut tre ekstra manus som de ønsker å premiere, skriver Bladkompaniet.

I tillegg til Sverre Årnes ønsker Bladkompaniet å premiere Marianne McDonald, Marianne Hoff Engesland og Stina Dale.

Marianne McDonald

Stina Dale kommer fra Radøy i Hordaland. Hun arbeider i en omsorgsbolig for utviklingshemmede. Hun er gift og har tre bonusbarn.

Marianne MacDonald er halvt irsk, men født og oppvokst i Oslo. Hun er gift og jobber som oversetter og frilansjournalist. Marianne vant i 2011 Schibsted Forlags store romankonkurranse (nå Bladkompaniet). Hun er nå forfatter av den historiske romanserien Doktorens døtre hos Bladkompaniet.

Marianne Hoff

Marianne Hoff Engesland har mange års erfaring som forfatter og redaktør innen tv-drama. Hun er brennende opptatt av språk og historie, og bruker aktivt sin bakgrunn fra litteraturvitenskap, folkloristikk og idehistorie når hun skriver. Marianne bor i Oslo med sin mann og deres to barn.

Juryen har bestått av Arno Vigmostad (eier og forlagssjef), Kristine Aarstrand (redaksjonssjef), Mariann Fredin (seniorredaktør) og Anne Bull-Gundersen (Margit Sandemos redaktør).