Ny Hislop i oktober

Suksessforfatteren kommer med ny roman til høsten, denne gang fra Kypros.

Victoria Hislop har solgt over 600 000 bøker i Norge. Nå er hun klar med en ny roman. Datoen for lansering her på berget er 3. oktober.

 

Kvinnen bak den utrolige suksessen Øya lanserer sin nye roman Soloppgang i Norge 3. oktober, bare en uke etter at den kommer ut i hjemlandet Storbritannia. Hellas-forfatteren fremfor noen har denne gangen lagt handlingen til naboen Kypros.

 

Invasjon og flukt 

Forlaget skriver om Soloppgang: Sommeren 1972. Famagusta på Kypros er en av Middelhavets mest ettertraktede feriebyer – byen gløder av suksess og fremgang. Et ambisiøst par er i ferd med å åpne øyas mest spektakulære hotell, hvor tyrkisk-  og gresk-kyprioter jobber side om side. 

image001De to nabofamiliene Georgiou og Özkan har flyttet til Famagusta for å komme unna all den politiske uroen og volden andre steder på øya. Men under Famagustas glamorøse glasur, er spenningen økende.

Et gresk militærkupp setter øya på hodet, og Kypros står overfor en katastrofal konflikt. Tyrkia invaderer øya for å beskytte den tyrkisk-kypriotiske befolkningen, og Famagusta blir beleiret. 40 000 mennesker rasker med sine mest dyrebare eiendeler og flykter i panikk fra de fremrykkende militærstyrkene.

Kun to familier blir igjen i den forlatte byen. Dette er deres historie.

 

 

Eventyrlig suksess i Norge

Victoria Hislop er født i 1959. Før hun debuterte som forfatter jobbet hun i mange år som reiselivsjournalist med Hellas, og spesielt Kreta, som spesialfelt. Debutromanen Øya handlet om leprasmittede på Kreta, og ble svært populær i Norge. Hennes andre roman på norsk, Hjemkomsten, hadde handling fra Spania med føringer tilbake til borgerkrigen. I den tredje boken hennes, Tråden, var vi tilbake i Hellas, nærmere bestemt Thessaloniki. Samlet opplag for disse bøkene i Norge er på over 600 000 eksemplarer.