Vant over Stephen King

Andrew Pypers "The Demonologist" ble kåret til beste innbundne roman under Thriller Awards i New York.

Kåringen fant sted  under under Thriller Awards i New York i helgen, og den kanadiske forfatteren vant prisen foran storheter som Stephen King og Lee Child.

 

 

demonologist
Beste roman: The Demonologist

– Jeg er like overrasket som dere over at jeg vant, og jeg synes det er rart at dommerne valgte meg. Det er en ære å være nominert sammen med så mange store navn, og jeg tar i mot denne prisen på vegne av alle overnaturlige thrillere, og hele det demoniske samfunnet, sa Andrew Pyper i sin takketale.

The Demonologist er Pypers femte roman, og den har fått mye oppmerksomhet, vært nominert til flere priser og rettighetene er så langt solgt til 14 land.

 

 

 

sparrow
Beste debutroman: Red Sparrow

 

– Takk til Putin

Den tidligere CIA-offiseren Jason Matthews vant prisen for beste debutroman med Red Sparrow. Handlingen i romanen foregår i Russland, der den kvinnelige spionen Dominika Egorova får i oppdrag å rekruttere en ung CIA-offiser.

– Jeg takker Vladimir Putin for å ha gitt meg et så rikt materiale jeg kunne bruke i romanen, smilte Matthews under utdelingen.

20th Century Fox har kjøpt filmrettighetene til romanen.

 

 

Tidsreisedrama på topp

Jennifer McMahon, hvis roman Vinterfolket utgis av Bazar forlag i september, vant prisen for beste originale pocketbok med The One I Left Behind. Hun vant foran blant andre tyske Nele Neuhaus, som var nominert med Show White Must Die. – Jeg forventet virkelig ikke dette, sa en tydelig overrasket og rørt McMahon.

Cristin Terrills tidsreisedrama All Our Yesterdays ble kåret til beste ungdomsroman, og den selvpubliserte forfatteren Rebecca Cantrells The World Beneath ble kåret til beste originale ebok. Twist Phelans Footprints in the Water vant prisen for beste novelle.

 

yesterdays
Beste ungdomsroman: All Our Yesterdays

 

Turow ble ThrillerMaster

Kveldens største heder ble imidlertid Scott Turow til del. Han ble kåret til Thrillermaster 2014. Anne Rice, som mottok samme heder i 2013, presenterte prisen og fortalte om da hun som frilansbokanmelder i The New York Times i 1987 mottok et leseeksemplar av Turows debutroman Mistenkt. – Jeg var ikke forberedt på det som møtte meg da jeg åpnet leseeksemplaret. Karakterene var vakkert skildret, historien hadde mange uventende vendinger og var spennende, og språket var uvanlig og eksperimenterende. Jeg ønsket at jeg hadde skrevet romanen selv. Den tok meg med storm, og jeg gikk langt utover den tillatte mengden med ord da jeg skrev anmeldelsen, fortalte Rice.

scott
Thrillermaster; Scott Turow

 

«Oppfant» den juridiske thrilleren

Mistenkt ble en bestselger. Den tilbrakte 44 uker på bestselgerlisten til The New York Times, og romanen blir ansett for å ha introduserte USA for den juridiske thrilleren. Turow, som er utdannet advokat, har skrevet ti romaner siden debuten, og alle har vært bestselgere. Han er også en uttalt motstander av dødsstraff. Nylig utkom Identical, en roman Rice også skrøt uhemmet av.

 

Opp fra kjelleren

Turow husker fortsatt følelsen da han leste anmeldelsen til Anne Rice den gangen. – Jeg har alltid lest bokanmeldelsene i The New York Times hver søndag, og ingenting kan toppe det jeg følte da jeg leste Annes anmeldelse. Hun var en forfatter jeg beundret, og hennes anmeldelse førte også til en større anerkjennelse for thrillersjangeren i USA. Fra å inneha en plass i kjelleren, fikk bøkene nå en plass i et av de mange rommene i herskapshuset som er litteraturen, mimret Turow, og sa at det var en spesiell ære for ham å bli hedret av en forfatterorganisasjon.

 

Manet til solidaritet

– Hunder elsker andre hunder, og jeg elsker andre forfattere. For meg er forfattere rockestjerner, og det betyr utrolig mye for meg å bli hedret av en organisasjon av og for forfattere. De siste fire årene har jeg ofte snakket med andre forfattere om de utfordringene vi forfattere møter i dag. Vi er under angrep fra alle kanter, og det er essensielt at vi står sammen. Selv- publiserte forfattere eller dem som er publisert på tradisjonelt vis, bestselgere og dem som fortsatt lengter etter suksess. Vi må ha solidaritet med hverandre, oppfordret Turow.

Thriller Awards deles ut av foreningen International Thriller Writers, som feirer sitt tiårsjubileum i år. Prisene har vært delt ut siden 2006.

 

Les også: Bruker 80 timer på siste setning

Les også: Demonene i psykologien