Ny Harry neste sommer

EKSPORTSUKSESS NUMMER 1: Jo Nesbø. (Foto Thron Ullberg/Salomonsson Agency)

11. juli neste år kommer den tolvte Harry Hole-boken i hyllene. Det kunngjorde Jo Nesbø selv på et arrangement i Harrogate i går kveld.

Det er altså et snaut år til den tolvte Harry Hole-boken kommer i handelen. Det bekrefter Jo Nesbø selv på sin engelske hjemmeside. Den engelske tittelen blir Knife, og den fortsetter der den forrige boken Tørst fra 2017 slapp.

På hjemmesiden står det at Harry våkner i en fryktelig bakrus med klær og hender badet i blod, og at han ikke bare møter en gammel fiende i denne boken, men at han også står overfor sin mørkeste personlige utfordring så langt i livet.

Slapp nyheten selv

Kommer 11. juli 2019

Nettstdet Crimefictionlover skriver at Jo Nesbø selv slapp nyheten på  Theakston Old Peculier Crime Writing Festival i Harrogate, West Yorkshire i går kveld. Det var VG som først skrev om det her hjemme. Nesbø skriver selv på hjemmesiden at den kommende boken vil bli lansert på et spesielt arrangement på samme festival neste sommer.

Den ellevte boken om den tøffe, men sårbare politietterforskeren Harry Hole, Tørst, kom i  2017. Den fikk terningkast 5 i BOK365. Det samme antall øyne på terningen fikk Jo Nesbøs versjon av Shakespeare-dramaet Macbeth, som kom i vår.

Jo Nesbø har solgt cirka 40 millioner bøker på verdensbasis siden debuten med Flaggermusmannen i 1997.

 

(Foto: Thron Ullberg/Salomonsson Agency)