Novellist med appell

Luke 21: Han er blitt sammenliknet med Kjell Askildsen, og skriver noveller som ofte har handling fra Nord-Norge.

Mikkel Bugge har fått fantastiske anmeldelser av sin siste novellesamling.

Mikkel Bugge har studert filosofi og litteratur ved Universitetet i Oslo, gått på Litterär Gestaltning ved Gøteborg Universitet og ved skrivelinjen på Nordens Folkhögskola Biskops Arnö. Han debuterte som forfatter med novellesamlingen Yttersider i 2007 til gode kritikker. I 2010 kom han med sin første roman, som ble nominert til flere priser. Han vant også Havmannsprisen for den.  Senere har han skrevet flere skuespill, og denne våren kom novellesamlingen Tauet (Forlaget Oktober). Samlingen ble nominert til Brageprisen. Bugge pleier å skrive inn Nord-Norge, hvor han er fra, i flere av sine historier. Kritikerne regner han som en av Norges mest begavede novellister, og han er blitt sammenliknet med Kjell Askildsen.

 

Luke 21 omslag

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Stoner – For et halv århundre siden skreiv John Williams boka alle leser i år. Sjelden har en hype vært mer berettiget. I en sylkvass prosa sender innsikten om livets skjørhet sjokkbølger inn i sjela.

 

Hva leser du selv for tiden?

Jeg leser Maria Kjos Fonns noveller Dette har jeg aldri fortalt til noen. Hun skriver overbevisende, korthugde noveller om unge kvinner på utkanten av det vanlige livet.

 

Hvilke tre bøker anbefaler du?

The Stories of John Cheever

Kjell Askildsen Et liv av Alf van der Hagen

The Vermont Plays av Annie Baker