Nordisk boksuksess for Stordalen

Petter Stordalens selvbiografi går inn på andreplass i Sverige to uker før den lanseres i Norge.

Boken kommer ikke før om to uker i Norge, men selger likevel bedre enn de fleste andre faglitterære nykommere i høst. Og mens Aller Forlag trykker andreopplaget, har boken gått inn på andreplass over Sveriges mest solgte bøker.

 

Da så Petter Stordalen selv delte forlagets lenke til forhåndskjøp av boken Jeg skal fortelle deg min hemmelighet før helgen ble det liv i smart-telefonene også i Norge.

 

Førsteopplag på 20 000 

– Over tusen nordmenn kjøpte boken i løpet av helgen. Det gjør nok boken til Norges mest solgte faglitterære bok i forrige uke – igjen, sier prosjektleder Berit Veiset i Aller Forlag, og henviser med det til at nesten 2000 bøker ble forhåndssolgt til Nordic Choice Club-medlemmer uken før.

Norske bokhandlere, kiosker og dagligvarehandler har allerede bestilt 18 000 eksemplarer, mens forhåndssalget altså har rundet 3000. Aller Forlag har allerede bestilt et andre opplag av boken.

– Dette helt hinsides tall for en debutant, fastslår Veiset.

– I Sverige, hvor boken ble lagt ut for forhåndssalg på lørdag, rykket den rett inn på andreplass over landets mest solgte bøker, uansett sjanger, foran blant annet Jojo Moyes, sier Berit Veiset.

 

 

Åpen lansering

COVERfinalBoken lanseres på Litteraturhuset i Oslo lørdag 10. oktober, og forfatteren vil lese fra boken og signere .

– Alle som vil skal få boken sin signert. Så får vi se om det tar to minutter eller to timer, sier den nybakte forfatteren.

Boken er skrevet i samarbeid med journalist Jonas Forsang og interessen både i tradisjonelle og sosiale medier har vært stor etter at Stordalen annonserte det overraskende prosjektet på sin egen Facebook-side for en drøy måned siden.

– Aller har hentet inn god og sterk kompetanse på det redaksjonelle arbeidet, design og markedsføring. De har ambisjoner om å være en utfordrer til den etablerte bokbransjen, som gjør dem til en riktig match for denne boka. Den viktige gjennomføringsevnen har vært på plass fra første møte, sier Petter Stordalen selv.

 

– Vil vekke oppsikt

– I fjor kom Gunnar Stavrums uautoriserte biografi Sirkus Stordalen (Kagge), som viste publikumforestillingen i manesjen. Her kommer hele historien, med direktørens egne ord. Petters bok er dønn ærlig og boken kommer til å vekke oppsikt, læring og følelser, fastslår forlagsredaktør Ellen Arnstad.
–  Dette er et spennende prosjekt for oss, og vi er glade for at Petter Stordalen valgte oss som utgiver. Dette er en bok alle norske forlag hadde ønsket seg på høstlisten, fastslår forlagssjef Vigdis Lehne Jenssen i Aller Forlag.