New York Times-ros til Seierstad

Åsne Seierstad (Foto: Sturlason / Kagge)

Åsne Seierstads bok «One of Us» får strålende anmeldelse av New York Times’ hovedkritiker Dwight Garner, som skriver at han gråt under lesningen.

«Jeg ville løyet hvis jeg skrev at jeg ikke leste halve boken med konstant våte kinn», skriver New York Times-anmelder Dwight Garner. Åsne Seierstads bok om 22. juli, One of Us (En av oss), får i dag strålende kritikk i selveste New York Times.

En av oss kommer ut i USA 21. april, og dette er bokens første amerikanske anmeldelse.

«Den sanne skrekkhistorien En av oss beveger seg sakte, ubønnhørlig og med enorm autoritet. Det er en sober bok (…) bygget på enkle, harde fakta», skriver Garner. Han trekker også fram Seierstads journalistiske metode, som han mener burde bli pensum på journaliststudier.

 

«Et fremragende verk»

En av oss gis ut i USA av det prestisjetunge forlaget Farrar, Straus & Giroux. Åsne Seierstad reiser til New York i neste uke for å lansere boken.

Boken er nylig lansert i Storbritannia, Canada og Australia, der den også har høstet toppkritikker i en rekke viktige medier. The London Evening Standard kalte boken «et fremragende verk», og «klassisk reporterkunst», mens Sunday Times skrev «journalistikk på sitt absolutt beste» og at «dette er uten tvil Seierstads sterkeste beretning til nå».

 

–Overveldende mottagelse

En av oss utkom på Kagge Forlag høsten 2013.

–Det er fantastisk å følge Åsne Seierstads fremragende og svært viktige bok på vei ut i verden. Mottagelsen i Storbritannia har rett og slett vært overveldende, og nå gleder vi oss til å se det amerikanske publikummet ta imot boka, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge.