Millionforbedring i Vega

Forlegger Finn Jørgen Solberg

Regnskapstallene for 2016 renner inn i Brønnøysund. BOK365 tar en kikk på de som steller med bøker. I dag: Vega Forlag.

Etter noen magre og vanskelige år økonomisk, ble 2016 en riktig opptur for Vega Forlag. Driftsinntektene økte over 50 prosent til 20 millioner kroner. Samtidig ble resultatet forbedret fra et mindre underskudd året før, til et driftsoverskudd på solide 2,2 millioner.

Daglig leder Finn Jørgen Solberg er selvsagt glad for å være tilbake på offensiven. Årsaken til de gode regnskapstallene var først og fremst Alf R. Jacobsens Kongens nei – som kom i kjølvannet av suksessfilmen basert på boka. Godt solgte også Jorid Linviks strikkebøker, og forlagets satsing på ølbøker ga også uttelling. Solberg ser også lyst på mulighetene for Vega-listen inneværende år.

Skyfritt er det imidlertid ikke. Solberg er urolig for utviklingen i bransjen: – Oppsplittingen av Notabene-kjeden og de store forlagenes stadige oppkjøp av mindre tegner et dramatisk bilde av en bokbransje i sterk endring. Solberg synes ikke det er åpenbart hva som nå er rett medisin for de mellomstore uavhengige forlagene framover. – Vi lever på nåde av de store forlagshusene, under en regjering blottet for kulturpolitiske ambisjoner, avslutter forleggeren.

 

Les også:

Misvisende om Kagge-resultat.

Alt på skinner i Gyldendal