Vinner Parr ARKs barnebokpris?

Maria Parr (Foto: Agnete Brun/Samlaget)

I dag ble de nominerte til ARKs barnebokpris for 2017 annonsert, og blant dem finner vi Maria Parr og "Keeperen og havet".

Ti tusen barn går i disse dager i gang med å lese de nominerte for å kåre en vinner. ARKs barnebokpris skal nemlig kåres av landets ærligste lesere, og prisen henger derfor svært høyt for barnebokforfatterene.

ARKs barnebokpris er en litterær pris for årets beste barnebok. Juryen består av 10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra skoler over hele Norge. At juryen kun består av barn, gjør det desto mer verdifullt å motta prisen, noe flere av vinnerne kan skrive under på.

 

Tidligere vinnere

I fjor var det Iben Akerlie som vant barnebokprisen for Lars er lol (Aschehoug).

– Det har vært skikkelig fint og motiverende for videre skriving når man får så mye positiv tilbakemelding, og spesielt ARKs barnebokpris er et stort klapp på skulderen, uttalte hun da.

Bobbie Peers vant barnebokprisen i 2015 med sin bok Luridiumstyven.

– Å vinne denne prisen må være noe av det gjeveste som kan skje en norsk forfatter som skriver for denne målgruppen, sa Bobbie Peers da han vant prisen.

 

Og de nominerte er…

– Kvaliteten på de påmeldte titlene var høy, og det var utfordrende å stemme frem de fem nominerte. Vi har i år fått en liste som inneholder en god kombinasjon av humor, alvor, realisme og fantasy, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK, når kåringen nå sparkes i gang.

Og de nominerte er:

Ingunn Thon: Ollis (Samlaget)
Maria Parr: Keeperen og havet (Samlaget)
Eldrid Johansen: Faraos forbannelse (Mangschou)
Gudrun Skretting: Anton og andre flokkdyr (Aschehoug)
Siri Pettersen: Bobla (Gyldendal)

– Det er veldig givende å jobbe med en pris som det er så stor pågang fra skolene om å få være en del av som jury, og som henger så høyt for landets barnebokforfattere, sier Granli-Brekke.

Populær blant skoleelever

Barnebokprisen til ARK er et populært arrangement blant norske skoleelever. Pågangen har vært stor, og juryen har økt fra 2 500 barn til hele 10 000 barn på de femten årene litteraturprisen har blitt delt ut.

ARKs barnebokpris deles ut første uken i desember på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.

 

 

Hovedfoto: Agnete Brun / Samlaget