Med Sundfør som lydspor

ROMANDEBUTERER: Ingelin Westeren (foto: Oda Berby)

Ingelin Westeren romandebuterer med musikkreferansene i orden.

Romandebutanten Ingelin Westeren har musikkreferansene i orden når hun nå slipper løs sin første bok. Den har tittelen Musikk for folk i trøbbel. Og hovedpersonen Ida, som både går på NAV og til psykolog, har Susanne Sundførs musikk som lydspor – og møter en katt oppkalt etter St. Thomas.

Ingelin Westeren (f. 1982) har master i samfunnspsykologi og har jobbet flere år i NAV og Oslo kommune. Nå bor Westeren, som opprinnelig er fra Møsstrond, i Bø i Telemark, melder Samlag om sin nye debutant.

Handlingen er i følge omtalen hentet fra innsiden av et miljø vi sjelden hører noe fra. Med Ida som ikke har fullført videregående, som til sammen har jobbet 20 dager i det ordinære arbeidslivet, og over alt møter forventninger hun ikke kan innfri.

Nå går hun på NAV – slik moren hennes har vært inn og ut av sosialkontoret så lenge Ida kan huske. Mens Ida må hjelpe moren med å flytte på hospits, er det likevel i ferd med å snu for Ida, som har fått seg egen leilighet i Groruddalen. «Både fremtiden og fortiden begynner å endre form», heter det videre om handlingen.