Lyrikklista for mai

Kolbein Falkeid og Herborg Kråkevik (utdrag av omslag)

Lyrisk: Alle forstod at Trygve Skaug ville måtte toppe lyrikklista i mai, men ikke med denne boka. Kolbein Falkeid i nylig utkommet utvalg av Herborg Kråkevik, følger hakk i hæl.

Etter å ha toppet lista for skjønnlitteratur i hele mai, var det ingen overraskelse at Trygve Skaug også ville toppe lyrikklista for samme periode. Lang i maska ble vi dermed da vi ikke fant kjempesuksessen «Følge med nå» på toppen. Her måtte noe ha gått galt, men neida: Cappelen Damm har klasset diktsamlingen som skjønnlitterær «Barne- og ungdommslitteratur». Med dette får ikke lyrikken den fortjente «boosten» og oppmerksomheten som bokgruppa kunne fortjent i butikk.

Men fortvil ikke: Trygve Skaug tar seg likevel til toppen av lyrikklista med samlingen Den siste fra 2017. Stas er det også at det «umulige paret» Kolbein Falkeid og Herborg Kråkevik kommer inn på andreplass med nylig utgitte Nomaden og bonden, hvor Kråkevik har valgt ut Falkeid-dikt «til å ta med seg på livsvegen».

Vi noterer også at den østerrikske poeten Georg Trakl (1887-1914) i Jon Fosses gjendiktning, plasserer seg høyt.

Lista er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. På mobil leses våre lister best i breddeformat/landscape. Klikk på tittel for å lese mer om samlingen.

Boklista for lyrikk – mai – 2019

WordPress Tables Plugin