Kyssefesten

Anneli Klepp (Foto: Gyldendal)

- Jeg storkoser meg i Lines verden og elsker å skrive disse bøkene, og denne gangen blir det både kyssefest og katastrofer og mer til, forteller Anneli Klepp.

Klepp er født og oppvokst i Kirkenes, og har tidligere jobbet som lærer i mange år. Nå bor hun på Bekkestua, og er forfatter på heltid. Anneli Klepp debuterte i 2006 med barneboka Lusne forviklinger og varm blåbærpai (Gyldendal). Siden den gang har hun skrevet flere bøker for samme aldersgruppe, og har Roald Dahl som en av sine litterære inspirasjoner. Denne høsten er hun aktuell med femte boken i serien Lines verden, Kyssekatastrofer (Gyldendal).

 

Forfatter: Anneli Klepp

Aktuell med: Kyssekatastrofer (Gyldendal)

 

 

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken:

Ideen kom da redaktøren min fortalte meg at hun som liten hadde arrangert en kyssefest, og jeg ble straks i fyr og flamme. ”Får jeg lov til å bruke dette i den neste Line-boka?” spurte jeg og fikk grønt lys. Kyssekatastrofer er den femte boka i Lines verden. Rundt kreative og spontane Line er det bestandig masse surr, jeg storkoser meg i Lines verden og elsker å skrive disse bøkene, og denne gangen blir det både kyssefest og katastrofer og mer til.

Tre barnebok-favoritter:

Det finnes så mange barnebøker som er herlige på sin måte, gamle og nye, norske og utenlandske. Uten å trekke fram noen spesiell vil jeg derfor si: Gå på biblioteket og bruk ekspertisen der, lån stabler med bøker og finn forskjellige favoritter igjen og igjen og igjen. Det gjør jeg.

Sjekk ut:

Ordfabrikken av Agnés de Lestrade og Valeria Docampo.

Hvordan jobber du?

Jeg jobber jevnt og daglig og så ofte jeg kan. Når jeg ikke skriver, grubler jeg eller samler inspirasjon.

Din egen favorittillustrasjon?

 

Jeg er veldig glad i illustrasjonen på forsiden på debutboka mi, Lusne forviklinger og varm blåbærpai, tegnet av dyktige Karine Haaland.

 

 

 

Hvilken barnebok gjorde størst inntrykk på deg som barn?

Som barn elsket jeg bøker, jeg slukte det meste og var spesielt glad i Torbjørn Egner, Astrid Lindgren og Roald Dahl. Alle disse skapte gode univers som det var godt og spennende å være i.

Hvilken barnebokskikkelse ville du helst ha møtt?

Fordi jeg alltid har levd meg inn i det jeg leser, føler jeg jo i grunnen at jeg allerede har møtt alle barnebokskikkelsene.

Og hvem ville du helst selv ha vært?

Som liten ville jeg nok gjerne ha vært en krysning av Askepott i finkjolen på ball, Snehvit som lykkelig i skogen, Rapunsel med det fine håret, sjarmerende Tingeling og ultrakule Pippi Langstrømpe. Siden har jeg akseptert at jeg nok er pent nødt til å være bare meg.

Hva må en virkelig god barnebok inneholde?

Humor, spenning og noe som gir leseren litt å tenke på fordi det på en eller annen måte berører, funker for meg.

På eventyr med Potter eller over de syv hav med Pippi?

Lettskremt som jeg er, ville jeg fort blitt psyket ut av alle de skumle greiene i Potters eventyr. Men jeg elsker Pippi og livet til sjøs! Hiv og hoi og en flaske med rom, vi to kunne hatt mye gøy!

 

(Foto: Gyldendal)