Kommer på norsk i april

Prins Harry (foto: Defensie)

Den mye omtalte selvbiografien til britiske prins Harry utkommer på norsk i april, men da har mange allerede rukket å lese den på engelsk.

Det er derfor en viss usikkerhet som omgir den norske utgivelsen, skriver VG – som blant annet har vært i kontakt med markedssjef i bokhandlerkjeden Norli, Caroline Heitmann. Om at den norske utgaven av boken først utkommer her på berget i april, etter at den har solgt i bøtter og spann på engelsk, sier hun:

– Det er jo en stor usikkerhetsfaktor.

Hun legger imidlertid til at kjeden allerede nå har åpnet opp for forhåndsbestilling av den norskoversatte utgaven – noe som kan slå heldig ut. Dessuten er det jo mange i målgruppen som ikke er helt stødig i engelsk, minner hun om.

Prins Harrys bok – som bærer tittelen «Spare» på originalspråket – ble sluppet 10. januar. Mye av inneholde er omtalt i store mediesaker, også i et stort TV-intervju med prinsen selv.

Her hjemme får boken tittelen «I skyggen», og det er det lille forlaget Kristoffersen Publishing som skal stå for utgivelsen i Norge. Hvor mye det lille forlaget måtte ut med, er konfidensielt, sier forlegger Kjetil Kristoffersen til avisen.