Klart for nye Krimfestivalen

I morgen går startskuddet for Krimfestivalens nye utgave.

Høsten 2022 ble det klart at Krimfestivalen ikke lenger ville foregå i regi av Cappelen Damm. Festivalens videre skjebne var derfor usikker, men dager før julaften fikk krimelskerne en tidlig julegave ved nyheten om at festivalen ville gjenoppstå i ny drakt. Da med Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm som felles arrangører.

I morgen går den nye festivalen av stabelen, og det er duket for tre dager med kriminelle arrangementer, på tre ulike åsteder.

Hausmann melder avbud

Torsdag 9. mars arrangeres Krimfestivalen i Aschehoug-huset, fredag 10. mars finner arrangementene sted i Cappelen Damm-huset, og lørdag 11. mars avsluttes festivalen hos Gyldendal.

Årets Krimfestival får besøk av flere internasjonale stjerner. Totalt 35 forfattere deltar på 28 arrangementer.

Blant årets gjester er den skotske krimdronningen Val McDermid og den nye britiske favoritten Sam Lloyd. Den tyske stjernen Romy Hausmann har dessverre fått corona, og har måttet melde avbud.

Fra Sverige kommer blant andre publikumsfavoritter som Stefan Ahnhem, Pascal Engman og Kristina Ohlsson. Fra Danmark kommer Thomas Bagger, og Faber & Pedersen, et av Danmarks mest bejublede krimforfatterpar.

Av norske favoritter er blant andre Helene Flood, Trude Teige, Karin Fossum, Hans Olav Lahlum, Gunnar Staalesen og Torkil Damhaug på programmet.

Starter med Riverton-nominasjonene 

Festivalens programposter vil i likhet som tidligere år være gratis, og blir tradisjonen tro sparket i gang med offentliggjøringen av de nominerte til Rivertonprisen.

Ved siden av hovedarrangørene Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, arrangeres Krimfestivalen også i samarbeid med Rivertonklubben, Vigmostad & Bjørke og Tiden forlag.

Se programmet til Krimfestivalen her.