Ahnhem blir årets Mammut-vinner?

I dag slippes katalogen til Mammut-salget. Se hvilke bøker bokhandlerne har forhåndsbestilt mest av.

Mandag 12. februar går startskuddet for årets største boksalg. Og det er nok en gang flere godbiter til en billig penge å plukke med seg.

Det er i overkant tusen titler totalt som går på salg om knappe to uker, og disse kommer fra over 70 forlag. Blant disse er det 807 papirbøker og 270 e-boktitler, men også noen få nedlastbare lydbøker.

Blant de 807 titlene som befinner seg på salget er 80% aldri vært på Mammutsalg før, er det flere av titlene som har ligget høyt på bestselgerlistene. Samtidig er også mindre kjente titler inkludert for å ivareta bredden og for å sørge for at salget er for alle.

Bokhandlerne forhåndsbestiller

Tittelen bokhandlerne har forhåndsbestilt mest av i år er krimboken Den niende graven (Aschehoug) av Stefan Ahnhem. Denne andre, frittstående boken om Fabin Risk, utspiller seg et halvt år før Offer uten ansikt – i et vinterkaldt Stockholm, hvor Sveriges justisminister har forsvunnet sporløst og en kjent dansk TV-personlighet blir funnet drept i villaen sin i København. Risk og danske etterforskeren Dunja Hougaard må løse drapsgåtene, som viser seg å ha en tilknytning til hverandre.

På romanfronten er den mest forhåndsbestilte boken Arv og miljø (Cappelen Damm) av Vigdis Hjorth. Den Bokhandlerpris-vinnende boken var kanskje vært den mest omdiskuterte romanen i 2016 og sto i sentrum av virkelighetsdebatten som raste gjennom året. Det roet seg heller ikke i fjor da søsteren, Helga Hjorth, kom med sin tilsvarsroman Fri vilje på Kagge forlag.

Når det gjelder sakprosa er det, kanskje ikke så overraskende, To søstre (Kagge) av Åsne Seierstad som er den mest forhåndsbestilte tittelen. Boken, som ble belønnet med Bragepris i 2016, følger to norske kvinner som ble radikalisert og dro til Syria for å slutte seg til IS.

Åpningsarrangement

Det tradisjonelle åpningsarrangementet for salget foregår i år hos Norli i Universitetsgaten, 12.februar fra kl. 07.00-10.00. Her blir det musikalske innslag og frokost til alle fremmøtte. Man kan også hilse på Mammut-aktuelle forfattere som Iben Akerlie, Åsne Seierstad, Marta Breen og Helene Uri.

 

Salget varer fra 12. til 24. februar, og den digitale katalogen kan du se her.

 

(Hovedbilde: Stefan Ahnhem / foto: Aschehoug)