P2-pris til Ole Robert Sunde

Ole Robert Sunde fikk P2-lytternes romanpris for boken «Penelope er syk».

«Et virkelig mesterverk. Her ligger en fantastisk glede i språket, det var en fryd å lese, noe som framstår som et kjempeparadoks siden det jo handler om en person som skal dø. En herlig og gripende roman, skriver juryen i sin begrunnelse.»

Ole Robert Sunde er blitt tildelt P2-lytternes romanpris for boken Penelope er syk (Gyldendal). Boken ble skrevet under sykeleiet til kona hans, og omhandler en forfatters ferd fra leiligheten i Thereses gate til Adamstuen for å kjøpe sushi til sin syke kone. På veien møter han flere mytologiske skapninger, og det som skulle vært en kort spasertur blir en tilsynelatende evigvarende odyssé opp og ned Thereses gate, mens Penelope er hjemme og er syk.

Sunde har selv arbeidsværelse i Thereses gate i Oslo, og herfra har han de siste førti årene skrevet flere av sine romaner. Ole Robert Sunde er født i Kristiansand i 1952 og er i dag bosatt i Oslo. Han er tildelt Aschehougprisen og Gyldendalprisen for sitt forfatterskap, og han er nominert til Brageprisen og Nordisk Råds litteraturpris.

Ole Robert Sundes lesere vil også kunne ha glede av en artikkel i siste nummer av Vagant, hvor Henning Hagerup slakter Finn Iunkers kritikk av Sundes forfatterskap.

 

(Hovedfoto: Julie Pike / Gyldendal)