Kjersti Herland Johnsen til Gyldendal

Kjersti Herland Johnsen går til nyopprettet stilling som redaktør for oversatt litteratur.

Hett på arbeidsmarkedet hos Gyldendal om dagen: Forlaget har nå ansatt Kjersti Herland Johnsen i nyopprettet stilling som redaktør i redaksjonen for oversatt litteratur.

 

Kjersti Herland Johnsen skal bygge en liste med kommersielle titler innenfor krim- og underholdningsfeltet. Ansettelsen er i følge forlaget et ledd i Gyldendals styrking av arbeidet med den oversatte litteraturen og kommer i tillegg til redaktørstillingen som er utlyst i disse dager.

Kjersti Herland Johnsen (f 1971) har 18 års erfaring fra bokbransjen, hovedsakelig fra Schibsted hvor hun har hatt flere stillinger og blant annet vært redaktør for Victoria Hislop, Kate Morton og Khaled Hosseini. Siden 2015 har hun jobbet i Font Forlag med utvikling av en egen liste under navnet Via.

 

– Litterær teft og internasjonalt nettverk

– Ansettelsen av Kjersti er et skikkelig skup, og betyr en styrking av forlagets satsning på den utenlandske litteraturen. Kjersti er en både kjent og anerkjent spiller i den norske bokbransjen, hun er en svært stødig redaktør med kunnskap om alle deler av forleggeriet, hun har en sikker litterær teft og et sterkt internasjonalt nettverk. Jeg kan ikke få sagt hvor glade vi er for få all hennes kompetanse, engasjement og erfaring inn i det allerede så sterke teamet vårt, sier redaksjonssjef Cathrine Bakke Bolin.

 

Luksussituasjon

Kjersti Herland Johnsen er svært glad for å bli spurt om å ta denne jobben.

– Det er en nyopprettet stilling, og kommersiell oversatt skjønnlitteratur er en sjanger jeg har erfaring fra og liker. Jeg tror det er gode muligheter for å videreutvikle dette i Gyldendal, sier Kjersti Herland Johnsen til BOK365.

– Det er ikke så veldig lenge siden du gikk fra Schibsted til Font, var det en vanskelig avgjørelse å forlate Font?

– Jeg har likt meg veldig godt i Font, så det var en luksussituasjon å bli spurt om dette. Vi hadde nok sett for oss at samarbeidet skulle vart lenger, men det er en vennlig skilsmisse uten dårlige følelser.

Kjersti Herland Johnsen fortsetter i Font Forlag ut februar og tiltrer stillingen i Gyldendal 1. mars.

 

Hektisk overgangsuke

Det har vært en hektisk nyhetsuke på arbeidsmarkedet for Gyldendal Norsk Forlag. Tidligere i uka ble det kjent at sentrale medarbeidere som Ingrid Greaker Myhren og Jan Swensson forlater forlagshuset.

 

 

(Foto: Ken Opprann)