Kjendis-serie får musikalsk følge

Kirsti Kristoffersen (Foto: Cappelen Damm)

Atle Pettersen har laget musikk til Kirsti Kristoffersens «Kjendiskjæreste»-serie.

Det er ikke bare mellom de to permene i Kristoffersens Kjendiscrush (Cappelen Damm) at det oppstår søt musikk. Nå kan leserne virkelig drømme seg vekk i stemmen til kjekkasen Mathias Lund.

Kjendiscrush er første bok i serien, hvor Karoline møter den kjekke Mathias Lund på campingferie. Uten å røpe for mye for nye lesere, er musikk et sentralt element i handlingsforløpet. Og nå har forfatteren også laget en låt som hører til i dette universet.

LES OGSÅ: Florlett sommerflørt

Atle Pettersen er Mathias Lund

– Ideen oppsto under en runde med drodling sammen med forlaget, plutselig var det så selvfølgelig: Mathias må ha en egen låt! Tanken på å utvide universet på den måten er så utrolig spennende, jeg blir så glad av tanken på alle leserne som oppdager sangen underveis i lesingen, sier Kristoffersen.

Sangen heter «Every Song», og er blitt til gjennom et samarbeid mellom forfatteren og Atle Pettersen, som forfatteren kjente fra før. Pettersen synger, og han har også produsert låten som på strømmetjenestene er å finne under artistnavnet Mathias Lund.

Pettersen var den første Kristoffersen tenkte på da låt-ideen meldte seg.

– Han kan både skrive, produsere, synge og spille diverse instrumenter, han er rett og slett en innmari flink fyr som jeg liker veldig godt og hadde lyst å samarbeide med. Heldigvis tente han på ideen med én gang, han òg.

Hør sangen her:

Leser selv #booktok

Nå håper forfatteren det er mange ungdommer der ute, som vil glede seg over «Kjendiskjæreste»-bøkene i sommerferien.

– Det beste noen kan si om bøkene mine? At det kilte i magen da de leste den.

Og hva leser en forfatter selv når sommeren for alvor ruller i gang?

– Leselista mi vokser og vokser! Jeg har tenkt å lese masse #booktok-bøker, spesielt Colleen Hoover og Emily Henry sine. Har også Løftet, av Damon Galgut, og Å vanne blomster på kvelden av Valérie Perrin, på lista. I tillegg skal jeg lese meg opp på bøkene vi skal utgi på Gyldendal, hvor jeg jobber, til høsten.