Kjærlighet på 22 språk

Foto Linda B. Engelberth/Oktober Forlag

Hanne Ørstaviks kritikerroste roman er solgt for oversettelse til katalansk.

Hanne Ørstaviks bøker fortsetter reisen ut i verden. Den kritikerroste romanen Kjærlighet ble nylig solgt for oversettelse til katalansk hos forlaget Les Hores.  Kjærlighet er med dette solgt for oversettelse til hele 22 språk. Det er Oslo Literary Agency som representerer Ørstavik.

Første USA-utgivelse

I januar utkom boken på det anerkjente amerikanske forlaget Archipelago, og er den første av Ørstaviks romaner som blir utgitt i USA. Boken har også rukket å få svært gode anmeldelser: «Den tilsynelatende enkle romanen plasserer karakterene i skrekklignende situasjoner – å gå inn i et ukjent hus, å sitte på i en bil med en fremmed – og resultatet er en praktfull historie», skriver bransjebladet Publishers Weekly i sin «starred review». Også hos Library Journal vanket det godord til romanen: «En snikende følelse av uro vekkes av den kjølige, klare prosaen … Den prisvinnende Ørstavik har skrevet en foruroligende bok som de fleste vil nyte». Romanen var også en av fire anbefalte bøker på Oprah Winfreys offisielle nettside www.oprah.com («4 Books for a Holiday Weekend»).

Boken ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006.

I hver sin verden

Forlagets Oktobers omtale av romanen: «Kjærlighet forteller om Vibeke og Jon som er mor og sønn, nyinnflyttet på et lite sted nord i landet. Det er dagen før Jons bursdag og et tivoli er kommet til bygda, Jon går ut for å selge lodd til idrettslaget, og Vibeke skal på biblioteket. Derfra følger vi de to på hver sin ferd gjennom en kald vinterkveld og – natt, alt mens en stigende uro gjør seg gjeldende. Kjærlighet viser hvordan vi gjennom språket bygger opp vår egen virkelighet, og hvordan mor og sønn slik kan leve i hver sin verden. Her finnes denne avstanden ikke bare mellom menneskene, men også i den enkelte, som deres avstand til seg selv. Romanen viser hvordan dette kan få fatale konsekvenser.»

 

(foto: Linda B. Engelberth / Oktober)