Storytel fosser videre

Lydbokkonsernet Storytel fortsatte framgangen i 2017. Kan forlaget bli det neste svenske børseventyret etter Spotify?

Forrige uke ble spennende for svenske strømmetjenester. Mandag kom regnskapstall for 2017 fra Storytel, mens musikktjenesten Spotify torsdag meldte at selskapet har levert søknad om børsnotering i New York.

Abonnement og omsetning opp 50 prosent

Børsverdien av Spotify ventes ligge rundt 160 milliarder kroner, noe som er med på å trigge interesse for at Storytel kan komme til å vise lignende utvikling. 2017 ble i alle fall nok et godt år for selskapet. Antall betalende kunder økte rundt 50 prosent til 530.000. Nesten samme prosentsats ble det for omsetningen som økte til 1,2 milliarder svenske kroner. Aksjemarkedet forventer at trenden skal holde i også inneværende år, altså at omsetningen forventes øke til 1,8 milliarder og at antall abonnenter skal opp til 800.000.

Storytels børsverdi er nå rundt 4 milliarder kroner. Til sammenligning har børsnoterte Gyldendal ASA en børsverdi på rundt 850 millioner.

Antagelig lignende omsetningsvekst i Norge

I Norge drives Storytel som et 50-50-selskap mellom Cappelen Damm og det svenske moderselskapet. Daglig leder Håkon Havik i Storytel Norge AS vil ikke ut med konkrete tall, annet enn at man er fornøyd med utviklingen her hjemme. Dette kan vanskelig tolkes som annet enn at det norske selskapet viser noe av den samme utviklingen som moderselskapet. I 2016 omsatte Spotify Norge for 50 millioner, vi kan derfor anta at omsetningen for 2017 vil beløpe seg til over 70 millioner.