Biblo i finaleheat til prestisjepris

Biblo Tøyen skal fighte med São Paulo Library og Latvias nasjonalbibliotek om å bli «Årets bibliotek».

I dag ble shortlisten for The London Book Fair International Excellence Awards 2018 annonsert. Hele 27 land er representert i finaleheatene. Prisen favner over 17 kategorier, som belønner alle deler av det litterære landskapet: publisering, bokhandlere, biblioteker, oversettelser og digitale nyvinninger.

– Det er en nesten ubegripelig ære å være nominert, og den æren tilfaller Tøyens barn og unge like mye som de fantastiske folkene som jobber på Biblo. Det er deres behov, innspill og ønsker som har lagt føringene for hva Biblo er blitt, og det er de som fyller biblioteket vårt med opplevelser, utforskning, læring og glede, sier Deichman Biblo Tøyens leder, Reinert Mithassel.

Norges store håp er Biblo Tøyen, som skal fighte med Dokk1 (Danmark), Latvias nasjonalbibliotek og São Paulo Library (Brasil) om Library of the Year Award.

Og hvor i verden finner vi Årets Bokhandel? Shortlistet for Bookstore of the Year Award, er Carturesti (Romania), Timbooktoo (Gambia) og The Uppsala English Bookshop i Sverige.

Viser mangfoldet

– Det er fantastisk å se 27 land representert på kortlistene til 2018 International Excellence Awards. Disse viser det store mangfoldet vi finner i bokbransjen internasjonalt i dag. Det er fint å se med hvilken målbevissthet og pasjon de nominerte jobber for å formidle bøker ut til et større publikum. Vi ser frem til å se finalistene her i London i april, hvor de får en fin arena til å vise frem det de driver med, sier Jacks Thomas, administrerende direktør for The London Book Fair.

At Deichman Biblo Tøyen nå er nominert til London Book Fair International Excellence Award bekrefter at Oslo kommune ved Deichman nå ligger helt i tet i internasjonal bibliotekutvikling, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen, og legger til:

Dette er en konsekvens av at Oslo kommune helt siden beslutningen om å bygge nytt hovedbibliotek i Bjørvika, har satset på nye visjoner og mål for biblioteknettverket i Oslo. Utviklingsfokuset har gjennomsyret Deichman gjennom flere år og gir stadig nye avleggere, som åpningen av Deichman Stovner i januar i år. Satsingen vil kulminere i 2020 med åpningen av det nye Deichman Bjørvika.

Prisene vil bli utdelt tirsdag 10. april under en seremoni på Olympia Conference Centre i London.

 

(Foto: Marco Heyda/Jan Willem van Bruggen)