Britisk pris til Horst eller Lahlum?

Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum er nominert til den prestisjetunge Petrona-prisen.

Norske krimforfattere settes pris på også i utlandet. I Storbritannia er skandinavisk krim en egen sjanger, og i dag ble Jørn Lier Horst og Hans Olav Lahlum nominert til den britiske Petrona-prisen.

 

Petrona-prisen gis til årets beste skandinaviske krim i England, og skal deles ut under krimlitteraturseminaret CrimeFest i Bristol 14. til 17. mai.

 

HansOlavLahlum
Nominert: Hans Olav Lahlum

 

Lier Horst er nominert for sin nest siste roman, Jakthundene, eller The Hunting Dogs som den heter på engelsk. I Storbritannia er det Sandstone Press som gir ut boken.

– Nordisk krimlitteratur høster stor anerkjennelse i England, og det er svært gledelig å være blant dem som har blitt lagt merke til, sier Lier Horst.

Hans Olav Lahlum er nominert for sin roman Menneskefluene, på engelsk The Human Flies. I tillegg er finske Kati Hiekkapelto, islandske Arnaldur Indriðason, svenske Leif G W Persson og islandske Yrsa Sigurðardóttir nominert til prisen.

 

Legendarisk prisutdeler

Vinneren vil motta prisen av Maj Sjöwall, den kvinnelige parten av det legendariske krimparet Sjöwall og Wahlöö, som regnes som foregangsfigurene innen moderne skandinavisk krim. Prisen deles altså ut i midten av mai.

Jørn Lier Horsts Jakthundene har tidligere vunnet Rivertonprisen i 2012, Glassnøkkelen i 2013 og The Martin Beck Award i 2014.  I juni lanseres Blindgang, som er den tiende boken i rekken om den populære politietterforskeren.