Tom Egeland ny Riverton-president

Tom Egeland har selv fått Rivertonprisen. Nå overtar han presidentvervet etter Hans H. Skei.

Tom Egeland er en av Norges mestselgende forfattere med en rekke krimbøker på samvittigheten. I kveld ble han valgt som ny president i Rivertonklubben.

 

Tom Egeland fikk selv Rivertonprisen 2009 for romanen Lucifers evangelium. Nå overtar han presidenttittelen i klubben som har eksistert siden 1972.

Rivertonklubben har som mål å fremme god kriminallitteratur i Norge. Hvert år deler klubben ut den høythengende Rivertonprisen for årets beste kriminalroman i Norge.

 

Vil stimulere til større ambisjoner

– Jeg synes det er et ærefullt verv å representere Norges krimforfattere og andre som jobber for og med kriminallitteraturen, sier Tom Egeland til BOK365 i kveld. – Jeg har mange tanker om hvordan styret og jeg kan utvikle Rivertonklubben til beste for norske krimforfattere. Krim blir ofte beskyldt for å være dårlig litteratur, men jeg håper at Rivertonklubben kan stimulere forfattere til større litterære ambisjoner og til å skrive enda litt bedre, sier Egeland.

I styret i Rivertonklubben får Tom Egeland med seg Nils Nordberg og Knut Faldbakken, som representerer kontinuiteten, og to nyvalgte, nemlig Knut Nærum og krimsjefen i NRK radioteatret Else Barratt-Due.

Juryen, som uavhengig av styret vurderer kandidater til den årlige Riverton-prisen, består etter kveldens møte av litteraturprofessor Hans H. Skei, forfatter Merete Junker og anmelder i Dagens Næringsliv Ola Hegdal.

 

Hopper etter …

Rivertonklubben har altså som mål å fremme god kriminallitteratur i Norge og medlemmene er krimforfattere, redaktører og anmeldere som jobber spesielt med krim.

Egeland overtar presidentvervet etter Hans H. Skei, som har vært president siden 2009.

Disse har tidligere bekledd vervet som Riverton-president:

Gerd Nyquist 1972–1977

Nils Nordberg 1977–1983

Sigurd B. Hennum 1983–1985

Nils Nordberg 1985–2001

Anne Holt 2001–2003

Jon Michelet 2003–2009

og altså Hans H. Skei 2009-2015

 

Les også: Riverton til Karin Fossum