Har sikret seg Klopp

I kveld møtes Jürgen Klopp og José Mourinho på Anfield. Tigerforlaget er på vinnerlaget uansett.

Tigerforlaget sikret seg tidligere i år boken om «The Chosen One», José Mourinho. Nå skal de også utgi boken om «The Normal One», Liverpool-manager Jürgen Klopp.

«You’ll Never Walk Alone», synger som kjent fansen både på Jürgen Klopps nye og gamle hjemmebane – Anfield Road og Westfalenstadion. Kanskje var det så de tenkte også i Tigerforlaget. Hvorfor ikke gi Mourinho selskap i bokhylla?

I hvert fall har Tigerforlaget nå sikret seg den karismatiske tyskeren, som har blitt en publikumsfavoritt i Liverpool.

 

Stort potensial

– Det har vært en ytterst bra uke for oss, fastslår Tiger Garté i Tigerforlaget overfor BOK365, etter at forlaget nå også har sikret seg rettighetene til å utgi boken om Liverpool-manager Jürgen Klopp, midt i lanseringsperioden av boken om en annen verdenskjent fotballmanager; José Mourinho.  – Vi ser at det allerede går ut store mengder av Mesteren Mourinho, og vi ser et kjempepotensial også i biografien om Jürgen Klopp.

 

Endre Ruset og Tiger Garte 2

ALLEREDE I STALLEN: José Mourinho, flankert av oversetter Endre Ruset (t.v.) og Tiger Garté.

 

Klopp-biografien er skrevet av Elmar Neveling, tysk sportsjournalist som blant annet skriver for DFB Bundesliga magazine. I følge avtalen som er inngått skal Neveling oppdaterer sin i utgangspunktet ferske bok helt frem til januar 2017. I tillegg er planen at Liverpool-fantast Ragnhild Lund Ansnes skal skrive et personlig intervju med Klopp som blir med i utgivelsen. Boken kommer på norsk i april neste år.

 

Dedikerte supportere

Tigerforlaget tror ikke de kommer til å bli det norske «fotballforlaget», men tror de nå får en dobbel som sitter i krysset:

– Når vi får sjansen til å kjøpe en bok om en så fantastisk personlighet som dette, som attpåtil er trener for en klubb med Norges største og mest dedikerte supportergruppe, griper vi den umiddelbart! Vi har også muligheten til å snu oss raskt i bokmarkedet, og har samarbeidspartnere som, i likhet med oss selv, kan jobbe dag og natt med hasteprosjekter. Bestselgere blir ikke nødvendigvis skapt mellom kl. 8 og 16, fastslår Tiger Garté og forlagskollega Roger Pihl.

 

Bryllupsreise til Anfield

– Det hjelper også på motivasjonen at jeg selv har vært Liverpool-fan siden barndommen, sier Tiger Garté, som til og med fikk overtalt kona si til å dra på bryllupsreise til Liverpool og Anfield Road i desember i fjor. – Det er noe helt spesielt med klubben og med Klopp. Sistnevnte, som går under kallenavnet The Normal One, er kanskje den gærneste av alle trenerne i Premier League – på en bra måte!

I kveld er det duket for toppoppgjør på Anfield: Liverpool – Manchester United, med avspark kl. 21.00.

 

Bildet: Forlagssjef og redaktør Tiger Garté (t.v.) og redaktør Roger Pihl i Tigerforlaget. Klopp i midten.