Norsk bacon på danske bord

– Vi ser ingen begrensinger for baconbokas utbredelse, med mulig unntak for IS-kontrollerte områder, sier forlagssjef Einar Røhnebæk. Nå inntar Christopher Sjuves "Alt blir bedre med bacon" vårt naboland i sør.

Christopher Sjuves bok Alt blir bedre med bacon inntar nå de danske bestselgerlistene. – Sjansen for å mislykkes reduseres dramatisk hvis bacon er en ingrediens, sier forfatteren selv.

Kanskje har du startet denne søndagen nettopp slik: Sprøstekt bacon og egg, som en solid start på dagen etter en kveld i hyggelig lag. Men det det er ikke bare i denne rendyrkede formen vi inntar disse svinske skivene: Bacon er en ingrediens som blir populær i stadig flere matretter.

 

Christopher Sjuve

BACON-FORFATTER: Christopher Sjuve

 

– Renskåret idé

Alt blir bedre med bacon er en renskåret idé. Boka handler bare om bacon – ikke om noe annet. Vi mener at vi har dekning for påstanden om at den er uttømmende om temaet; det er ikke så mye mer å si om bacon enn det som står i den boka. Men selv om boka er bra, så er hovedårsaken til suksessen at temaet er så godt, sier forlagssjef Einar Røhnebæk i Spetakkel om Christopher Sjuves bok.

Flere ser ut til å dele Røhnebæks begeistring: I fjor høst ble det gjort avtale om utgivelse i Sverige, Danmark og Finland.

 

bok-84-87-b

 

 

– Vi sikter så klart på verdensherredømme, og gjør fremstøt mot andre bacon-nasjoner som Tyskland og Polen i første omgang. Vi ser ingen begrensinger for baconbokas utbredelse, med mulig unntak for IS-kontrollerte områder, men – som den danske baconbokanmelderen fastslår; Kalifatet sliter så lenge skepsisen mot bacon er så påtakelig, sier Røhnebæk.

 

Lykkelige og kortlivede

– Å lykkes i en av de store bacon-nasjonene er en fjær i hatten?

– Danskene har sansen for det gode liv. De spiser mest, drikker mest og er lykkeligst, selv om de dør tidlig. Vi vet at boka vi har laget er solid, så det er mer gledelig enn oppsiktsvekkende at danskene tar den så godt imot, sier Einar Røhnebæk.

 

Einar Røhnebæk Spetakkel

BACON-FORLEGGER: Einar Røhnebæk – her med IKEA-bok fra eget forlag.

 

Forfatter og kokk Christopher Sjuve legger til:

– Vi tar verdens beste ingrediens på alvor og gir den oppmerksomheten og kjærligheten den fortjener. Om du sier at du ikke liker bacon, da lyver du.

 

bok-84-87-d1b

 

Får følge av egg

Røhnebæk understreker at det gjelder å være på vakt:

– Danskene er gode på bacon, men både der – og her hjemme – så har vi sett eksempler på at det er servert måltider uten bacon. Heldigvis blir dette sjeldnere og sjeldnere.

– Noen nye matplaner i Spetakkel?

– Etter et to og et halvt minutt langt idéseminar ble det besluttet at Christopher Sjuve skal skrive en bok til for Spetakkel, og den skal hete Egg. Temaet for boka forklares av tittelen. Da vil vi kunne lage fine pakker med egg- og bacon-bøker.

 

 

(Foto: Erik Hannemann)