– Har lest den flere ganger

FRAMSNAKKING: - En klok og innsiktsfull bok om besettende kjærlighet og destruktive relasjoner, sier Parisa Vaziri om et av sine valg.

Vår sedvanlige førjulstradisjon, Framsnakker-spalten, ruller videre. BOK365 utfordrer hver dag noen til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

Besettende kjærlighet

Dagens framsnakker er Parisa Vaziri, markedsansvarlig i Gyldendal Litteratur. Fra egne hyller lander hun på samme bok som kollega Harald Ofstad Fougner, som innledet årets Framsnakker-runde:

– Da vil jeg trekke frem Jeg kaller deg Pjotr, av Hanne Ramsdal. Jeg har lest den flere ganger, først gjennom manusprosessen og så som ferdig roman, og teksten er like god å være i hver gang. Om du vil lese en klok og innsiktsfull bok om besettende kjærlighet og destruktive relasjoner, som både får deg til å le og til å føle ubehag langt inn i kropp og sjel, er denne den rette. En roman som blir værende lenge igjen i en etter endt lesning.

Humor og observasjonsevne

For å hente valget fra et annet forlags hylle, bærer det østover i byen til Samlaget, mens forfatteren selv holder til et godt stykke vest:

– Agnes Ravatn er en forfatter jeg lenge har tenkt at jeg må lese mer av, så det har jeg gjort i år. Jeg leste både Verda er ein skandale. Ei lita bok om livet på landet og Dei sju dørene. To helt forskjellige, men veldig gode bøker. Jeg elsker hennes vidd, humor og skarpe observasjonsevne.