Gyldendal-jubel for ny dødslek

Opplaget er allerede 400.000 i Norge. Nå blir det mer. "Hunger Games" kommer tilbake.

Dødslekene var den norske tittelen på den første av bøkene av Suzanne Collins som kom for vel ti år siden. Så kom Opp i flammer før Dødslekene 3: Fugl Føniks. Kjent i andre deler av verden som Hunger Games. De tre ungdomsromanene har 400.000 i samlet opplag i Norge.

19. mai neste år sprettes restene av syttendechampagnen på Sehesteds plass, for da er det verdenslansering av en ny Hunger Games-bok fra Collins.

Hemmelig for alle

– Vi er med på verdenslanseringen. Hittil er det bare redaktør Pål Stokka som har fått lese en del av manus, det er veldig nøye med avtaler og slik, men vi har den klar til våren, sier redaksjonssjef Eva Thesen i Gyldendal barn og ungdom.

– Hvor overraskende er det at det blir en fjerde bok?

– Det har vært varslet en ny bok av Suzanne Collins på flere bokmesser nå, men vi har ikke visst at det var i denne serien. Først og fremst er dette veldig, veldig hyggelig for leserne og hun får nok noen nye., sier Eva Thesen.

– Og lønnsomt? Dere skal vel relansere de gamle bøkene i samme design som den nye får?

– Det skal vi nok, ja.

Solgt over 100 millioner

Hunger Games er oversatt til over 50 språk og har også vært en innbringende film på kino. Bøkene i trilogien er solgt i over 100 millioner eksemplarer på verdensbasis. Den nye boka har handling 64 år før den første, i en periode som kalles «de mørke dagene» der landet Panem prøver å komme seg på beina etter en ødeleggende krig.

Tittelen er ennå ikke klar. Forlaget har bare sendt ut en svart forside med en fjær og påskriften «The Hunger Games. Untitled Panem Novel. 5.19.20»

Hunger Games er stor industri, alt fra apper, spill, filmer, og alt tenkelig tøy og alle slags remedier er blitt Hunger Games-merch og det er laget en Fandom-side med alt man trenger å vite om de forskjellige distriktene og besøkende i Panem.